קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

24/09/2008 | 15:39 | מאת: איתי

שלום שמי איתי ואני בן 26 לפני יומיים עברתי בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה, הסיבה לבדיקות נבעה מכך שלפני כ-3 חודשים הגעתי לחדר מין עם כאבי בטן חזקים. צילום בטן הראה שהמעי הגס מוגדל ב-20 ס"מ (נשמע לא הגיוני אבל אני לא רופא). חשדו שיש לי חסימה במעיים אז נתנו לי לשתות נוזל שנקרא גסטרו משהו ובאמת זה עזר. מכיוון שיש לי בני דודים ודודים שחולים במחלת "קרון" הפנה אותי גסטרואנטרולוג לבדיקות הנ"ל. לצערי לאחר הבדיקות הייתי מטושטש מידי מכדי לשאול שאלות פשוט לא אמרו לי כלום לגבי מה היה בבדיקה חוץ מהעובדה שלקחו משהו לביופסיה. תוצאות הבדיקה הן: 1. השסתום היליו צקלי פוליפוידי ומסביב מספר בליטות פוליפוידיות קטנות. נלקחו ביופסיות. 2. לא מצליחים להחדיר את הקולונוסקופ למעי הדק 3. אין ממצא חולני אחר במעי שנבדק מסקנות: polypoid ilio-cecal valve אשמח אם תוכלו להסביר לי: 1. מהם הפוליפים האלו שנמצאו ועל מה הם יכולים לרמז? 2. האם זה הגיוני שמנהל המחלקה במקום בו עשיתי את הבדיקה לא מצליח להכניס את הקולונוסקופ למעי הדק? האם זה עד כדי כך בעייתי? האם יש סיבה לדאגה או שצריך לעבור בדיקה נוספת? 3. האם זה נכון שאם סבתא שלי (אמא של אבא) מתה מסרטן המעי הגס, זה אומר שאבא שלי בקבוצת סיכון אבל אני לא ממש? האם משוער שסרטן המעי הגס מגיע מהצד של האמא? תודה איתי

29/09/2008 | 16:03 | מאת:

היי איתי, אני שוב מזכירה שאני לא רופאה ושאלות כאלה צריכות להיענות על ידי רופא. כמובן שאתה חייב לחכות לתוצאות הביופסיה כדי לדעת מה מהות הפוליפים. לגבי השאלה על ההגעה למעי הדק - בקולונוסקופיה בודקים את המעי הגס ולפעמים, גם מצליחים להגיע לסוף המעי הדק- הטרמינל איליום, אבל לא תמיד. כדי להשלים את הבירור צריך לעשות גם בדיקה של המעי הדק - או בבליעת בריום או (יותר מומלץ) בסי.טי. אנטרוגרפי ורק אז תוכל להיות שקט בקשר לקרוהן. לגבי השאלה על הסרטנים במשפחה - לא יודעת. הרבה בריאות ושנה טובה

29/10/2008 | 11:00 | מאת: מרגלית

נאמר לי שעלי לאכול היום רק דברים נוזלים לפני הבדיקה אך אכלית ארבע עוגית היום בבוקר האם זה יפגע לי בבדיקה? האם יבטלו לי את התור? בבקשה תענו לי עוד היום הבדיקה מחר בעשר וחצי בבוקר עוד לא לקחתי מרוקן אני אקח היום בארבע אחר הצהריים