צליאק וצבא. בעיה דחופה!

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

20/08/2008 | 20:07 | מאת: טל

אולי זה לא הפורום המתאים אבל הבעיה היא כזאת אחי חייל בצבא שגילו אצלו את מחלת הצליאק והוא נשלח לבסיס רחוק מהבית וסירב פקודה בעליל להיקלט בבסיס מהסיבה שאין לו אוכל מתאים והוא מסכן את בריאותו,לאחר הסברים אלו למפקדיו ,שאמרו לו תביא אוכל מהבית. בעקבות סירוב הפקודה הוא נשלח ל35 יום בכלא הצבאי.שלא ערוך לקבלת חיילים עם מחלת צליאק כמו כל בסיסי צה"ל.ובכך נגרם סיכון ממשי לבריאותו. ושם התברר שהוא פשוט אינו יכול לאכול דבר פרט לירקות ופירות מכיוון שהרגישות שלו היא ממש גבוהה ומכל גרגיר הוא מתנפח, משלשל, מקיא ובעיקר נגרם נזק פנימי עד כה החייל ראה שני רופאים כלליים שאינם מתמצאים בנושא הצליאק,הראשון שאישר כשירות למעצר מלא והשני בכלא שקבע לו פגישה עם תזונאית שתהיה רק בעוד כמה שבועות(שעד אז המצב יכול להחמיר) שאלתי היא כזאת האם רופא יכול לאשר כשירות למעצר לחייל שכזה? והאם יש פה חוסר אחריות של רופאים? תודה מראש :טל

20/08/2008 | 23:10 | מאת: בת שבע

26/08/2008 | 21:12 | מאת:

היי טל, מה שאת מתארת נשמע שערורייתי. אני חושבת שאתם צריכים לפנות בדחיפות לנציב קבילות חיילים, יש שם אפשרות להגשת קבילה דחופה וזירוז הליכים. בקישור הבא תוכלי למצוא מס טלפון ישיר להתקשרות ולהתייעצות: http://www.idf.il/hebrew/NAKHAL/page.asp?part=4 בהצלחה והרבה בריאות