כאבים באזור הוושט ותחושת בליעת סיבים בגרון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

17/08/2008 | 12:23 | מאת: רחל

ליהיא שלום אני בת 39 ומזה כשלושה חודשים אני מרגישה תחושבה מוזרה בגרון של סיבים בזמן הבליעה, כמו כן כאבים באזור הוושט. עברתי מס' בדיקות כמו דם שתן א.א.ג., א.ק.ג. מבחן מאמץ ללב , צילום חזהואף גסטרוסקופיה הכל יצא תקין. כמו כן שתיתי אומפרדקס ולוסק כשלושה שבועות וללא הועיל. עדיין ישנם כאבים בוושט ואף הבעיה בגרון החמירה. איזה בדיקות נוספות עלי לבצע והאם מבחן נשיפה הוא נכון לעשות ? ואו בחינת ה ph לוושט הוא נכון לעשות אחרי שעשיתי גסטרו. כיצד ניתן להקל על הסימפטומים.? אציין כי כל זה התחיל ממצב נפשי מתוח מכיוון שאיבדתי מישהו קרוב אלי ועברתי תקופה לא קלה. להמלצותיך אודה. רחל

20/08/2008 | 17:01 | מאת:

היי רחל, אם עשית גסטרוסקופיה ויצא תקין, כנראה שאין דלקת, ואז אין טעם לעשות בדיקת נשיפה. את כותבת שעברת תקופה קשה והסימנים התחילו אז. התחושה שאת מתארת מזכירה לי מצב שנקרא "גלובוס", מעין תחושה של גוש או מועקה בגרון ובוושט, כתוצאה מלחץ נפשי. אפשר להתייחס לזה בצורה של ניסוי וטעיה. האם ניסית לקחת משהו להרגעה או משהו ממשפחת ה-SSRI למשל? אם התחושה אכן מלחץ טיפול תרופתי קל אמור לעזור. אם לא יהיה שיפור, סימן שצריך להתעקש ולמצוא גורם גופני. אין לי רעיון אחר כרגע. בכל מקרה, הרבה בריאות וימים טובים