לחץ מתחת צלע שמאל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

27/05/2008 | 18:01 | מאת: אבי

שלום שמי אבי אני בן 27 מעשן סיגריה ביום עושה ספורט 4 פעמים בשבוע משתדל לאכול נכון ושותה אלכוהול לעיתים . לפני כחצי שנה בערך החלו לי לחצים בחלק התחתון של החזה בצד שמאל אני חשבתי שזה משהו שקשור ללב עשיתי את כל הבדיקות דם מאמץ אקו לב וכו והכל היה תקין אמרו לי שכנראה זה שריר וזה ישתחרר. מאז עברו כבר חודשים ארוכים וזה עדיין לוחץ לעיתים קרובות . הלחץ הוא בחלק התחתון של צלע שמאל הבנתי שיכול להיות שזה הקיבה ורציתי לדעת מה זה יכול להיות הלחץ הינו שכיח לפחות כמה ימים מהשבוע אני סובל מזה. זה לא לחץ שאי אפשר לעמוד בו לעיתים זה מקשה עלי לנשום אני מרגיש כאילו יש לי משהו נפוח שלוחץ לי על האזור . לפעמים אני מרגיש כאילו יש שם בועות . חוץ מזה אני מרגיש מצויין אוכל הכל די לאט עושה ספורט ריצה ושחייה משתדל לאכול הרבה ירקות היציאות שלי בסדר אין שילשולים צואה שחורה וכדומה יש לי קצת יותר גזים מלאדם רגיל אבל להערכתי בתחום הנורמלי . רציתי לדעת מה זה יכול להיות והאם יש בדיקה ידידותית יותר מזו שדוחפים לך מצלמות לכל החורים . אשמח לספק עוד מידע אם נדרש . המון תודה. אבי .

01/06/2008 | 18:39 | מאת:

היי אבי, קודם כל סליחה על האיחור בתשובה. יש בדיקה לא פולשנית לאיזור הזה והיא אולטרסאונד. אמנם גם אקו לב זה בעצם סוג של אולטרסאונד, אבל לא מתמקדים שם בבטן עליונה, קיבה וכו'. מעבר לזה, אם הלחץ מלווה גם בצרבת או תחושה לא נעימה באיזור (לפעמים יש הקרנה ממוקד אחד לאזור שני), אולי כדאי לעשות בדיקת נשיפה להליקובקטר, שלפעמים נותן כאבי בטן עליונה לא ממוקדים. זה הכי ידידותי שיש, לדעתי. הרבה בריאות ותוצאות טובות