המשך לדלקת מעי הדק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

23/05/2008 | 18:58 | מאת: בתי

שלום תודה על התשובה ליהיא,הקיבה שלי מאד רגישה,השלשולים יכולים להיות יותר מפעם בשבוע אבל לא לאורך כל היום זה מאד תלוי במה שאני אוכלת,פשוט לפעמים זה מנטרל אותי ולא נעים לי כל הזמן לחפש שירותים,אני מאד בלחץ מכל הנושא הזה,האם אפשר לקבל את מחלת קרוהן פתאם בגיל 40 ? עברתי גם בדיקת חידק הליקובקטור לא בנשיפה אלא בבדיקת דם ויצא בסדר אני פשוט מפחדת מכל הנושא הזה,האם הבדיקה במכון הרפואי כרוכה גם בשתיית חומר ניגוד כלשהוא? תודה על העזרה שבת שלום

24/05/2008 | 21:47 | מאת:

שבוע טוב בתי, לצערי, אפשר לקבל קרוהן באמצע החיים, וזה בדיוק מה שקרה לי בגיל 38 וחצי... מה שאת מתארת יכול להיות מתאים לקרוהן אבל יותר לתסמונת המעי הרגיז, במיוחד אם אין לך כאבים חזקים, חום, דימום ותוצאות לא טובות של בדיקות דם. עם זאת, גם תסמונת מעי רגיז יכולה לשבש את החיים מאד! אבל את צודקת שצריך לגמור את כל הבירור לפני שקובעים אבחנה כזאת. אגב, זה לא מפתיע שבדיקת הליקובקטר פילורי יצאה תקינה, החידק עושה תסמינים בעיקר בבטן העליונה, ולא דרומה משם :) הסי. טי שאני עשיתי כלל שתיית חומר ניגוד אבל זה לא היה נורא, ואני עוד הייתי צריכה לשתות כמות כפולה מכולם, בגלל זמן מעבר איטי במערכת.... זה לא צריך להרתיע אותך, באמת. וכמה מילים לסיום - אל תפחדי, אני יודעת שקל להגיד, אבל תשתדלי כמה שיותר לקחת את זה בפרופורציות, כי גם אם זה קרוהן, מה שאת מתארת זה לא בדרגת חומרה רצינית, וניתן יהיה לטפל בך בהצלחה, בלי בעיות. אפשר לנהל חיים תקינים בהחלט עם המחלה, לעבוד, ללמוד, ללדת, לנהל משפחה וליהנות מהחיים, גם עם המחלה. נכון, זה לא קל ולפעמים גם קשה מאד, אבל אפשרי בהחלט. תהי בטוחה שיש אנשים סביבך שלא היית מעלה על דעתך שהם חולי קרוהן או קוליטיס, מרוב שהם נראים לך "רגילים".... :) אז תתעודדי, ותגשי להיבדק, ואגב, לאור התיאור שלך, ולאור זה שכתבת שזה מאד תלוי בתזונה שלך, אני מוכנה להתערב אתך שאין לך את זה!!! לפני שגילו לי את המחלה, הייתי משלשלת אחרי כל דבר שנכנס למערכת, אפילו חצי כוס מים הריצה אותי לשירותים...אז אחרי שתיבדקי, (ותספרי לי שצדקתי...) אני אייעץ לך לפנות לייעוץ נטורופתי להתאמת תזונה, וגם לקרוא את הספר "לקחת לבטן במקום ללב" של פרופ' עמי ספרבר :) הרבה בריאות