הליקובקטור והריון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

05/05/2008 | 13:31 | מאת: קארין

לפני כחצי שנה עברתי טיפול כדורי לHP בפעם השניה כיום אני עדיין חשה בתופעות כגון:קשיים בנשימה צרבות נפיחויות קשות בבטן , דיי התייאשתי מלטפל בזה שוב ושוב, שאלתי היא במידה ואהיה בהריון האם התופעות של החיידק יתגברו או יקשו על ההריון או יסכנו אותו....? בנוסף אובחנתי בעבר בתסמונת המעי הרגיש\רגיז ואני סובלת מחרדות דבר שמגביר את התופעות וחזרתו של החיידק.

05/05/2008 | 21:08 | מאת:

היי קארין, עד כמה ששמעתי החיידק אינו מסכן את ההריון. בכל מקרה, הריון או לא הריון, את צריכה לטפל בעצמך ולנסות כמה טיפולים עד שתצליחי להכחיד אותו. תראי גם מה כתבתי לג. על הבדיקה שנעשית בבילינסון. בכל מקרה, גם על התסמינים של מעי רגיז אפשר להקל, כי לפי מה שאת כותבת איכות החיים שלך מבחינה בריאותית לא משהו - וחבל! אני מציעה לך קודם כל לפנות לרופא גסטרו מומחה שימצא איך לעזור לך, במיוחד אם את מתכננת הריון, כדי שתיכנסי אליו במצב מיטבי, וגם לפנות לייעוץ תזונתי או נטורופתי, כי מנסיוני, שינויים בתזונה עושים הבדל גדול על תסמיני גסטרו, לפעמים הרבה יותר טוב מתרופות בהצלחה והרבה בריאות