דלקת מעיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

30/04/2008 | 20:48 | מאת: דנה

שלום רציתי להתיעץ איתך:סובלת מזה 3 שנים מבעיות דימומים מפי הטבעת עברתי 2 בדיקות קולונסקופיה שהאחרונה בדצמבר האחרון המעי נבדק לאורכו והכל תקין ראו טחורים פנימיים נלקחו ביופסיות מהמעי היורד+סיגמא וראו תסנין קל אבל הרופא לא אישר דלקת מעיים היות ואני סובלת משלשולים מידי פעם לא רציניים הוא המליץ על פנטסה אני פוחדת לקחת תרופה זו היות ואני יודעת שהיא מיועדת לחולי קרון,שאלתי האם ניתן לבקש בדיקת מעי דק כדי לאשרר מחלת מעיים והאם צילום מעי כואב כמו קולונקופיה ומהו בכלל צילום מעי דק? והאם הוא מסוכן אודה על העזרה

30/04/2008 | 20:57 | מאת: ג

שלום דנה, ייתכן והרופא חושד לאור התסמינים שלך, שיש לך דלקת במעי הדק - לשם הוא אינו יכול להגיע בבדיקת הקולונוסקופיה. ישנה בדיקה בעזרת גלולה מצלמת, שדרכה ניתן לראות את מצב כל המעי, אולם לא ניתן לבצע ביפסיות איתה. בקשי בדיקה זו. אלא אם כן את סובלת מהיצרות, ואז לא מומלץ לבצעה. בכל מקרה - במידה ויש לך קרוהן, פנטסה נחשבת ל"תרופה הקלה" מבין סוללת התרופות. אולם נסי לוודא מהי האבחנה באופן יותר וודאי, לפני כל טיפול. תרגישי טוב ותעדכני

04/05/2008 | 13:20 | מאת:

היי דנה, בהמשך לתשובה של ג, יש לי רק הוספה אחת. ניתן לבדוק את המעי הדק באמצעות בדיקת סי טי אנטרוגרפי. אמנם קופות חולים לא מממנות אותה אבל היא לא יקרה ויש השתתפות של ביטוחים פרטיים או ביטוחים מושלמים. אני עשיתי בדיקה כזאת במרכז הרפואי ברמת אביב והמטרה אכן היתה לבדוק את המעי הדק. בהצלחה והרבה בריאות