צרבת בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

09/02/2008 | 23:51 | מאת: אלי

מזה כמה ימים יש לי בעיקר בשעות הערב צריבה מאד מטרידה בפי הטבעת. כבר שנים שמדי פעם יוצא לי גם דם אבל לא בתדירות גבוהה וכמעט ללא טרדה. מה זה יכול להיות וכיצד ניתן לטפל בזה? יש פתרון מהיר? אציין שאני גבר במצב בריאותי טוב בגיל 30. תודה רבה

11/02/2008 | 09:42 | מאת:

היי אלי, צריבה כזאת יכולה להיגרם מכמה גורמים, טחורים, פיסורה, ודלקת מקומית. חשוב מאד לשמור על הגיינה, לרחוץ אחרי כל יציאה, ולשמור על תזונה טובה עם סיבים תזונתיים כדי שלא תהיה עצירות שתחמיר את העניין. רצוי להימנע מירקות ממשפחת הסולניים (עגבניות, חצילים, פלפלים ) וגם פיצוחים שגורמים ליציאות צורבות. יש גם משחות שונות שעוזרות מאד, אבל כדאי להתייעץ עם רופא. אם האמצעים השמרניים לא יביאו הקלה תוך כמה ימים, צריך לפנות לרופא שיבדוק מה קורה שם :) הרבה בריאות