אחרי הקולונסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

01/02/2008 | 06:47 | מאת: דניאלה

לליהיה ולג. שענתה לי שלומות, עברתי שלשום את הבדיקה. עשיתי את ההכנה לפי התוכנית של בית חולים הדסה, לפרטי פרטים, תודה על ההצעה על הפראמין אבל הצלחתי ללא הכדור, אחרי סבל של ההכנה לבדיקה, אני חיה מירקות והיה לי קשה מאוד להיפרד מהם לימים אחדים,כולל היומיים לפני הבדיקה של מזון נוזלי, ולבסוף גולת הכותרת הסופוסדקס (מי המציא את זה?). ולמה ההוראות הן לאחר הצהריים ולפני השינה איזו שינה צריך לישון בשירותים ובתוך האמבטיה. בבוקר לפני הבדיקה עוד שלב, ואני בטוחה שאני הכי בסדר שיש בעולם גם שתיתי גם סבלתי ומה עוד? ובכן הבדיקה לא הושלמה כי ההכנה לא היתה מלאה, הם הגיע עד המעי העולה שנראה לי שזה חצי דרך, ושאני שואלת את האחות כיצד זה ייתכן הרי עשיתי בידיוק את מה שאמרו לי אז היא אומרת "נו... טוב... אולי היית צריכה לקחת גם לקסדין לפני הכל" אז אני שואלת לא יכולתם לומר את זה קודם מה זה משחק כל הסיפור הזה, אני לא עושה את ההכנה הזו עוד פעם , אז פשוט לידעתכם אולי כדאי להוסיף גם לקסדין מה שבטוח בטוח, אגב תוך כדי שהייתי שם בדיקה (בית חולים אלישע בחיפה) חצי מהנבדקים יצאו לא מוכנים עד הסוף אז מה המסקנה? הם קובעים שלא שתית מספיק ..... שבת שלום ובבריאות דניאלה

05/02/2008 | 21:05 | מאת:

היי דניאלה, מפתיע אותי לשמוע. בפעמיים שעשיתי את הבדיקה, לא לקחתי כדורים משלשלים בכלל וההכנה היתה "טובה עד סבירה". מוזר מאד, ועצם זה שבחלק גדול מהנבדקים ההכנה לא היתה טובה כנראה אומר משהו על הדיוק בהוראות שמקבלים שם.. מאד מרגיז, מסכימה אתך. האם קיבלת איזושהי תוצאה? מכיון שגם כשבדיקה לא שלמה, ברוב המקרים מצליחים לראות "משהו"... תרגישי טוב

06/02/2008 | 06:29 | מאת: דניאלה

אני שבוע אחרי, מתחילה להירגע נפשית אבל לא פיזית המון תופעות לוואי מעצבנות, תוצאות הבדיקה על הקטע שכן נבדק הן בסדר. תודה על ההתענינות, וגם לכל באי הפורום רק בריאות דניאלה