הקאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

09/01/2008 | 17:38 | מאת: ג

אהלן ליהיא! מה נשמע מנהלת? מקווה שהבריאות סבירה ומעלה בשבילך. שאלונת: פניתי לרופא גסטרו לאחרונה, כי יש לי (גם) ריבוי יחסי של הקאות וכאב בקיבה. הופניתי לבדיקה להליקובקטר. אגב - ידוע לך שישנה בדיקה בבתי החולים ולא בקופה, של החיידק, ללא צורך באי לקיחה כמה ימים של סותרי חומצה, וגם מקבלים את תוצאות הבדיקה על המקום? מזל! בכל אופן - לדעתו, יש סיכוי שגם אם יש חיידק ברמה גבוהה, מה שתיארתי לא נובע מזה. יש לך מושג ממה אחרת זה יכול להיות?? חורף נעים וגשום:)

09/01/2008 | 21:59 | מאת:

היי ג. תודה ששאלת :) דוקא אני ממש "על הפנים"... הבטן משתוללת ואני לא כל כך משתלטת על העניינים. מה שמצחיק הוא שהבדיקות טובות מאד, אז כנראה שהמקור הוא במעי רגיז שגם בו התברכתי, אחרת אין לי הסבר! לא ידעתי על הבדיקה בבית חולים. איך מגיעים אליה? הרי קופות החולים עושות בעיות עם ההפניות לכל דבר קטן. לגבי מה ששאלת, אולי הוא התכוון למצב של דלקת בוושט לא על רקע של חיידק, אלא על רקע "מכני" של חומציות יתר וריפלוקס, או לדלקת על רקע אלרגי (אזונופילי) שמוסברת כאן (אבל היא הרבה יותר נדירה) : http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%9C%D7%A7%D7%AA_%D7%95%D7%A9%D7%98_%D7%90%D7%90%D7%95%D7%96%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%AA מתי עשית גסטרוסקופיה לאחרונה? גם אני מתכננת לעשות בקרוב. גם אצלי החמירו הכאבים בבטן עליונה ונראה לי שהגיע הזמן להציץ גם מלמעלה :) ג. יקרה, מאחלת לך מכל הלב שיוטב לך במהרה. ולכבוד חודש שבט שהתחדש עלינו - המון בריאות ותחושת התחדשות

10/01/2008 | 23:11 | מאת: ג

ליהיא יקרה! ידוע שבדיקות דם שנראות תקינות, לא בהכרח משקפות את מצב הדלקת ואת ההתקף, כך שרופא רציני לא מתרשם רק מהן, ושומע מפי החולה על מצבו - וכך מחליט על טיפול. האם ביקרת רופא לאחרונה? הרופא אמר לי על כך - הוא אמר שיש ברמב"ם ובהדסה. זה נקרא בדיקת ID להליקובקטור. אין מה להגיד -- קופות החולים מנסות לחסוך על גבינו בכל דרך...... אני עשיתי גסטרוסקופיה לפני שנה. מצאו דלקת חריפה בקיבה, וגם חיידק הליקו' צ- טופלתי והחיידק הושמד. אבל הסימפטומים חוזרים. זו לא הפעם הראשונה שרופא אומר לי שלדעתו זה לא מהחיידק. יש לי רפלוקס. האומפרדקס כבר כנראה לא מספיק. לא יודעת........ סה"כ מצבי סביר יותר לעומת לפני כמה חודשים, וזה מעודד. רק שישאר ככה - מה? אי אפשר כבר לחגוג הרבה זמן?? :)) כל הברכות חזרה