עצות נגד עצירות לנכה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

03/01/2008 | 18:16 | מאת: mosh

שלום בן .61 .50. קג עד לפני 10 שנים היתה לי יציאה כל בוקר. ואז היתה תאונה .חודשיים שכיבה .והתאוששות ארוכה.יציאות לא סדירות כל 4,5, ימים היום יושב רוב הזמן בכסא גלגלים .ויציאה בקושי: ביום השני (ולפעמים בשלישי (עשיתי קולונוס בדיקות האם טיפול סיני יעזור? נסיתי הכל בתזונה הטבעונית לא עזר?.מרגיש למרות הרזון נפוח מלאות יש לך עצות בנושא??? איך נכה ללא תנועה רבה תהיה יציאה ????< האם דיאטה של 10 ימים ללא פחמימות רק ירקות , פרי טיפה ,ואגוזים יכולה להזיק?יש לי לחץ דם נמוך תודה מראש

03/01/2008 | 20:46 | מאת:

היי לך, אכן בעיה קשה שדורשת התייחסות של מומחה. קשה לי לתת כאן עצה רצינית. אני מצרפת קישור בנושא עצירות, אולי יעזור במשהו. אגב, לגבי מה ששאלת, מנסיון, דיאטה ללא פחמימות מחמירה עצירות. רצוי מאד לשלב פחמימות מלאות כמו לחם מחיטה מלאה או דגנים מלאים בתפריט. לשתות הרבה מים ולהוסיף כף שמן זית בתזונה. פירות יבשים יכולים לעזור גם הם. אפשר להשרות שזיפים שחורים יבשים למשך הלילה, בבוקר לאכול את השזיפים ולשתות את המים. http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/REMEDIEs/H-Remedies-Constipation.html יש מרפאה באיכילוב במכון גסטרו להפרעות בתנועתיות מערכת העיכול. אולי יוכלו לעזור לך שם: http://www.gastro.org.il/gastro_labs/motility_lab/ הרבה בריאות ובהצלחה