שאלה בנוגע לבדיקות מעי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

25/12/2007 | 00:42 | מאת: קארין

שלום,אני בת 21,רווקה.מזה כ4 חודשים שאני סובלת מאי נוחות בבטן ימין התחתונה.כנראה ומדובר במשהו גניקולוגי אך עדיין לא ברור(נמצא ממצא ציסטי בשחלה ימנית אך יחד עם זה אני מרגישה פריסטלטיקה מוגברת בצד ימין תחתון וזה מאד מדאיג אותי).מה שכן אני סובלת מגיל קטן מעצירויות ויציאות קשות,בעקבות זה נוצרו לי טחורים אך לא פניתי עדין לפרוקטולוג. מסיבה זו הייתי רוצה לשלול גם בעיות גסטרואינטסטינליות ורציתי לשאול אילו בדיקות אבחון קיימות עבור המעי פרט לקולונוסקופיה,חוקן בריום ושתיית בריום? האם קיים אולטרסאונד של המעי או אולי רנטגן ללא בריום? מכיוון שהתלונות שלי נמשכות הרבה זמן ואני די מנדנדת לרופא המשפחה,הוא אמר שכדאי שאעשה סי-טי וזהו..אני לא כל כך מעונינת בבדיקה הזו בגלל הקרינה המרובה.כמו כן בדקתי את רוב איברי הבטן התחתונה פרט למעי.האם בסי-טי ניתן לראות את המעי? ולסיכום-האם קיימת בדיקת הדמייה פרט לסיטי וMRI שמשקפת את אברי הבטן והמעיים ויכולה לתת סקירה לגבי חסימות,הרניות וכו'? משום מה קיימת בעיה גדולה בקביעת תור לרופא גסטרו(התורים מאד רחוקים והתור לבדיקת הסי-טי נקבע לעוד שבועיים לאחר שביטלתי את התור שהיה לי לפני חודש) ולכן אני לא יודעת מה לעשות,האם לגשת לבדיקת סי טי או לבצע איזשהי בדיקה מתחום הגסטרו תודה רבה מראש זקוקה נואשות להמלצה

28/12/2007 | 11:38 | מאת:

היי קארין, אם את לא מוכנה לעבור קולונוסקופיה נראה שאין מנוס מלעשות סי טי. אפשר לראות בבדיקה זו את המעי. עם זאת, פעמים רבות הבעיה היא תפקודית (מעי רגיז) ואת זה אי אפשר לראות בבדיקות, אלא לקבוע את האבחנה על פי שלילה של דברים אחרים. אגב, תור לעוד שבועיים לא נחשב רחוק בבדיקות כאלה. כדאי לך לחכות. יש גם בדיקה שנקראת בדיקת הקפסולה, אבל היא יקרה מאד ואינה בודקת את כל המעי - רק את המעי הגס. הרבה בריאות ותוצאות טובות.