טפול בppi

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

23/12/2007 | 22:06 | מאת: אתי

שלום האם תוכל להסביר מה זה טפול סטנדרטי ב ppi זה הוחלט לאחר בדיקת קפסולה בבדיקה כיבים וארוזיות במעי

24/12/2007 | 12:03 | מאת:

היי אתי, קודם כל אני לא רופאה ולא רופא :) ממה שידוע לי - את הטיפול הזה נותנים בד"כ לבעיות במערכת העיכול העליונה, אחרי בדיקת גסטרוסקופיה, או ללא בדיקה בכלל, רק לפי תסמינים. אז קצת מוזר לי שזה ניתן לאחר בדיקת הקפסולה. ppi= Proton Pump Inhibitors (מעכבי משאבת פרוטונים) ובמילים פשוטות - תרופות שנותנים להפחתת החומציות בקיבה, במקרה של דלקת או כיבים. המון אנשים לוקחים את התרופות האלה - כגון לוסק, אומפרדקס, לנטון (זוטון) ועוד. הרבה בריאות