צילום בריום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

16/12/2007 | 21:33 | מאת: צ.ר

ליהיא קודם כל תודה על התייחסותך לשאלתי. את ממליצה על CT במקום צילום בריום להמשך בירור חשד לקרוהן. אני חוששת מלבצע בדיקת CT בגלל רגישות שיש לי לחומר הניגודי. אני יודעת שאפשר לעשות הכנה לפני הבדיקה לאנשים שרגישים לחומר אך בכל זאת אינני מעדיפה זאת כיוון שאחותי הגיבה רע מאוד לחומר גם לאחר הכנה. האם אפשרית בדיקת MRI במקום CT?

16/12/2007 | 21:34 | מאת: צ.ר

ליהיא קודם כל תודה על התייחסותך לשאלתי. את ממליצה על CT במקום צילום בריום להמשך בירור חשד לקרוהן. אני חוששת מלבצע בדיקת CT בגלל רגישות שיש לי לחומר הניגודי. אני יודעת שאפשר לעשות הכנה לפני הבדיקה לאנשים שרגישים לחומר אך בכל זאת אינני מעדיפה זאת כיוון שאחותי הגיבה רע מאוד לחומר גם לאחר הכנה. האם אפשרית בדיקת MRI במקום CT?

17/12/2007 | 14:41 | מאת:

היי לך, קודם כל, המדובר לא בבדיקת סי טי רגילה, אלא "סי טי אנטרוגרפי" שהיא יותר מדוייקת. שנית, את כמובן אמורה להתייעץ עם רופא שיאשר לך אם שווה לך לעשות את הבדיקה. עד כאן מה שאני חייבת להגיד לפרוטוקול :) עכשיו - תראי מה אני עשיתי. כשגילו לי את הקרוהן בקולונוסקופיה הרופא שלי אמר לי שצריך להשלים בירור של כל המעי הדק על ידי צילום בריום. אמרתי לו שאין מצב שאני עומדת בזה, בקושי שתיתי מנה אחת של בריום בעבר, ואין סיכוי ששתי מנות יישארו אצלי במערכת, מבלי שאני אקיא אותן על הטכנאי... :) ואז הוא אמר שיש עוד אפשרות והציע את הבדיקה הזאת, אך היא נערכת פרטי. בקשר לחומר ניגוד - לפני כמה שנים עשיתי סי טי עם חומר ניגוד ולא הייתי רגישה אליו. למרות זאת, בשנים האחרונות נכנס לי איזה פחד מחומרי ניגוד בעקבות "טראומה": אמא שלי עברה את הבדיקה והתברר - מאוחר מדי - שהיא רגישה ליוד. היא איבדה שם את ההכרה, כשאני צופה בכל המתרחש, וזה היה סיוט מפחיד. בקיצור אמרתי לרופא שאני מפחדת לקבל את החומר והוא אמר לי שיש להם חומר מיוחד "קל יותר", שפחות גורם לתופעות לוואי. אני מצרפת לך את הקישור למקום שאני עשיתי שם את הבדיקה. קבעתי תור לרופא שמנהל את המקום ועליו המליצו לי במיוחד - אריק בלשר. מה שהייתי עושה במקומך - אם את יכולה להגיע לאיזור המרכז - תתקשרי לשם, תדברי איתו אישית ותשאלי אותו מה הוא מציע לך לגבי החומר ניגוד ואם יש טעם לעבור את הבדיקה ללא החומר. הוא מומחה מהשורה הראשונה (מנהל או ניהל את המכון באיכילוב) ואת יכולה לסמוך עליו. אם את לא מהמרכז, תתייעצי עם הרופא שלך על איזה מכון סי טי הוא ממליץ ותבררי שם. http://www.mcra.co.il/Index.asp?CategoryID=70 מקווה שעזרתי במשהו. בהצלחה והרבה בריאות

17/12/2007 | 18:23 | מאת: צ.ר

ליהיא תודה רבה עזרת לי מאוד אתקשר לד"ר אריק בלשר ואעדכן אם אקבל מידע חדש שיכול לתרום למשהו. צ.ר