גזים נוראיים בבטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

29/11/2007 | 18:09 | מאת: רחל

מזה חודשיים אני סובלת מגזים איומים בבטן וכאשר אני נופחת אותם ,יש הקלה קמעה ,אבל הריח פשוט בלתי נסבל. מה עושים?ולמה זה קורה? אני בת 49. תודה אשמח לתשובה ממומחה בנושא.

29/11/2007 | 20:39 | מאת:

היי רחל, אני מתיימרת להיות "מומחית בעניין" :) אבל בכל זאת, קצת ניסיון... סביר להניח שיש פה עניין של תזונה בלבד. ייתכן שפיתחת רגישות ללקטוז (סוכר החלב). תנסי להוריד לגמרי מוצרי חלב מהתפריט למשך כמה ימים ותראי אם יש שיפור. אפשר גם לעשות בדיקה פשוטה לזה בקופת חולים. מעבר לזה, אני מניחה שאת יודעת שירקות ממשפחת המצליבים עושים גזים (ברוקולי, כרוב, כרובית, למשל) ומזה צריך להימנע. בנוסף - כל סוכרי הדייאט למיניהם, כולל ביוגורטי פירות דיאטטיים עושים גזים. בקיצור - תנסי לעשות שינויים תזונתיים ולראות בעצמך. כמו כן- תתיעצי עם רופא המשפחה - תוספים פרוביוטיים יכולים לעזור מאד. אם זה מתלווה לשלשולים, חוסר תיאבון, ירידה במשקל ועוד, צריך לפנות לגסטרו. הרבה בריאות