מעי רגיז??

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

11/07/2007 | 03:20 | מאת: אני

עברתי תאונה שבעקבותיה הוציאו לי את הטחול. חודשיים אח"כ היתה לי חסימת מעיים שהצריכה ניתוח. מאז מספר חסימות ללא ניתוח. יש לי המון כאבי בטן ולא מוצאים את המקור שלהם אז אולי בכלל הבעיה היא מעי רגיז ולא קשורה למעיים ולהדבקויות כי זה כבר 8 שנים שלא מוצאים את הבעיה... נמאס לי כבר כל יום לקום עם כאבים ולחיות עם כאבים.. מה עושים?? זה מאד מפריע גם ביחסי מין אני לא זוכרת את הפעם האחרונה שלא כאב לי... האם יש טיפול ספציפי לזה (כמו שיש כדורים לדיכאון הנלווה וח. לינואלית לזמן המחזור)? והאם יש דרך להפחית את סימפטום הדיכאון ללא תרופות (אין לי כוח עכשיו גם פסיכולוג ופסיכיאטר בנוסף לכל הרופאים..) תודה.. וסליחה אם הכנסתי אותכם לדיכאון:)

11/07/2007 | 23:51 | מאת: ג

לא יודעת מה לומר, למרות שאמירה שיש "מעי רגיז", די פוטרת מאחריות טיפולית. 2 הצעות לי: א. אם את לא מרוצה מהטיפול בך כרגע - פני לחוו"ד נוספת מרופא גסטרו מומלץ. כתבי מאיפה את, ואולי אפשר יהיה להמליץ לך. לא מגיע לך לסבול כל כך הרבה. ב. פסיכולוג זה לא תרופות! אם המצב נורא מצריך, אפשר לשלב, אבל זה כבר תפקידו של פסיכיאטר או רופא משפחה. אני דווקא מאוד ממליצה על טיפול נפשי - סבל פיזי יכול לגרום למצוקה נפשית לא פחות קשה מהכאבים עצמם. בכלל נראה לי שכל חולה במחלה כרונית כזו או אחרת - טוב לו שילך לטיפול נפשי. הקלה נפשית בד"כ מחלישה לפחות את הסימפטומים הפיזיים - וזה שווה המון! מקווה שתמצאי מהר מזור לכל תחלואייך

14/07/2007 | 22:57 | מאת:

היי לך, חסימות מעיים לא נגרמות ממעי רגיז. כמו כן, אין שום הצדקה שתסתובבי 8 שנים עם כאבים בלי שימצאו את הסיבה. את צריכה רופא גסטרו מהשורה הראשונה שירצה למצוא תשובות ולא יחפש את הדרך הקלה. אל תוותרי עד שיהיו לך תשובות. במקרה כמו שלך, מציעה לפנות לטיפול פרטי, כי בזמן המועט שמוקדש במסגרת קופ"ח קשה לתת מענה לבעיות מורכבות. לגבי הכאבים ביחסים - יכול להיות שזה בכלל לא קשור לכל מה שקורה לך בבטן. גם כאן - אין שום הצדקה לסבל ויש הרבה מה לעשות. האם קיבלת אבחנה מגניקולוג? אולי זה "וסטיבוליטיס" - דלקת של מבוא העריה שקשה לאבחן אך היא ורמת לכאבים ביחסי מין? יש הרבה טיפולים למצב הזה, ויש רופאים שמתמחים בנושא. יש בתל השומר במסגרת מרפאות החוץ מרפאה מיוחדת לנושא זה. אם הכיוון מדבר אליך ותרצי פרטים נוספים - תכתבי לי שוב. אגב, תנסי להשתמש בשמן תינוקות בזמן יחסי מין (חומרי סיכה רגילים לא עוזרים במצב של כאבים כרוניים) זה מאד עוזר. בהצלחה והרבה בריאות

16/07/2007 | 00:56 | מאת: אני

נראה לי שזה כן מעי רגיז יש לי כאבים לפי מה שתארתם.. הבה מאד בבקרים ולפני השירותים... חשבתי ללכת לרופא פרטי נראה לי שאעשה זאת החודש אבל בגלל שזה ממש יקר אני רוצה לבוא אליו מוכנה עם שאלות כמו למשל הנושא הז שלא ברור לי כלל.. ל-ג, תודה. אני אכן התחלתי מסגרת טיפולית בנושא באמצעות ביטוח לאומי..