בדיקת מעי בעזרת גלולת צילום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

03/07/2007 | 21:47 | מאת: דקל

הנני חבר במאוחדת וברצוני לברר האם יש אפשרות לעבור בדיקת גסטרו ע"י גלולת צילום PillCam במקום לעשות שוב את סיגמואידוסקופיה. יש לי מאודחת עדיף ואין ביטוח ביראות. היכן עושים את הבדיקה החדשה בארץ?

04/07/2007 | 21:44 | מאת:

היי דקל, עד כמה שידוע לי ניתן לעבור את בדיקת הגלולה המצולמת במימון קופ"ח רק בתנאים מסוימים, כגון חשד לקרוהן שלא אומת בבדיקות אחרות. לא נראה לי שתקבל מימון אם לא ביצעת את מירב הבדיקות קודם. תוכל כמובן לעשות את זה פרטי אבל זה המון כסף. איפה עושים בארץ? במרכזי הבריאות הגדולים. אם זה אקטואלי מבחינתך תרים טלפון לבית החולים שקרוב למקום מגוריך ותשאל. בכל מקרה - לצערנו, הכל עניין של כסף. רק דבר אחד חשוב שתדע - אם חלילה רואים ממצא בבדיקה ויש צורך לקחת ביופסיה או להוריד פוליפ לא ניתן לעשות את זה בבדיקה המצולמת ויש צורך לעבור שוב בדיקה פולשנית, אז בשביל מה לטרוח, בעצם? הרבה בריאות ותוצאות טובות

22/07/2007 | 16:26 | מאת: סל

שלום רב: ישנה חברה שנקראת גיבן אימנגינג שמבצעת נסוי בעזרת גלולת מצלמה הטלפון שלהם: 04-9097817 הם אפילו משלמים לך על הפסד זמן, שווה לבדוק