תפריט לחולי קוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

04/05/2007 | 09:51 | מאת: ר'

אצל בני בן ה-17 התפרצה קוליטיס. לא קבלנו בצורה מסודרת מאכלים מומלצים ולא מומלצים מהרופא. אשמח לקבל הדרכה לגבי תפריט מומלץ כדי להקל עליו ולתרום להחלמתו המהירה ככל האפשר.

04/05/2007 | 16:45 | מאת:

היי ר' התפריטים לחולי קרוהן וקוליטיס משתנים משלב לשלב במחלה ומחולה לחולה. יש חולים שמזונות מסוימים עושים להם טוב ויש אחרים שאותם מזונות יכולים להכניס אותם להתקף. מגיע לבנך ייעוץ מפורט של דיאטנית קלינית מטעם קופת חולים או בית החולים בו הוא מטופל. באופן כללי ניתן לומר שהתזונה בהתקף צריכה להיות דלת סיבים, לא לאכול פירות וירקות חיים, כמה שפחות מוצרי חלב - אפשר גבינה צהובה - זה יחסית בטיחותי. לא מטוגן ולא חריף. מרק עוף, אורז, תפו"א מבושלים, ירקות עדינים מבושלים, ביצים - יכול להיות טוב. הכל עניין לצערי של ניסוי וטעייה, ככה זה גם היה אצלי. לאחר שההתקף נרגע, אפשר לחזור לתזונה סדירה ואם אין חסימות מעיים או איסורים מפורשים של הרופא, כדאי אפילו לשלב סיבים. הכל לאט ובהדרגה. אני מאחלת לבנך הרבה הרבה בריאות, אל ייאוש- אפשר לחיות עם המחלה ואפילו לחיות טוב. להגיע להשגים ולנהל חיים תקינים ופוריים. ולך- הרבה כוחות גוף ונפש לעזור לו ולתמוך בו. סביבה משפחתית וחברתית תומכת ממלאת תפקיד חשוב ביותר בהחלמה (אמנם, לצערנו, לא מוחלטת, אבל בכל זאת... ) בהצלחה

04/05/2007 | 16:51 | מאת: ר'

תודה רבה. עזרת לי מאוד.