היי ליהיא
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
ליהיא שלום תודה על האינפורמציה כיום גם אני משתמש ב VSL3 , ובעבר גם השתמשתי בקפסולות של חיידקי ביפידוס שרכשתי דרך מרפאת ,אמא". אני מעריך שהם עושים את אותה עבודה רק שהראשון יותר קונבנציונאלי והשני יותר מרפואה משלימה. התחלתי לשלב גם מטרוגיל עם הציפרו אלה שבעבר כשלקחתי כל אחד מהם בנפרד לניסיון ראיתי כי הציפרו עוזר מאוד בעוד שהמטרוגיל לא עזר בכלל ולכן אינני בטוח עד כמה בשילוב בין השניים הוא אכן תורם אבל בכל זאת אני לוקח( 1000מ"ג ציפרו 500 מטרוגיל). שאלתי היא עד כמה את חושבת שיש לציפרו תופעות לוואי לטווח הרחוק , וכל כמה זמן אפשר להשתמש בו עד שהוא כבר לא יהיה עמיד בפני החיידקים כי כמו שכבר כתבתי במייל הקודם אני מרגיש שהחיידקים מתחילים "להכיר" אותו והשפעתו לא כמו בעבר כי איך שאני מפסיק את השימוש בו מצבי מתדרדר רציתי לדעת אם את מאמינה בתזונה מסוימת כי אני מנסה קצת לשמור(בלי יותר מדי חלב ומוגז) אבל עדיין מתפתה להרבה דברים(פסטות בשר ירקות וכד) ואני רוצה לציין שאני מטופל באיכילוב במרפאת פאוצים .
היי ב., אם אתה מטופך במרפאת גסטרו באיכילוב, אתה בידיים טובות. יש שם רופאים מצויינים (גם הרופא "שלי" משם) והם בוודאי מעוכדנים יותר ממני בחידושים האחרונים בתחום. חיפשתי לך חומר על הציפרו. עד כמה שקראתי, בשילוב עם מטרוג'יל, זהו הטיפול המקובל והיעיל ביותר עד כה בפאוצ'יטיס. קראתי פעם באחד הפורומים שמישהו עם פאוצ'יטיס נעזר בראפאסל בתקופה מסוימת. ניסית?) ברור שרצוי לא להשתמש בציפרו לאורך שנים אבל אם שוקלים את הנזק לטווח ארוך מול ההכרחיות של הטיפול, כנראה שמגיעים למסקנה שאין ברירה אחרת. מי יודע? אולי בעתיד הלא רחוק תימצא תרופה אחרת שתפתיע את החיידקים שלך... לגבי טווח ההשפעה עד להתפתחות עמידות, אין לי מושג. טובי החוקרים מתעסקים בזה. קטונתי. מבחינת תזונה, בזה אני מבינה יותר. אני מ-א-ד מאמינה בהשפעה של תזונה על מחלות מעי דלקתיות, לטוב ולרע. אצלי באופן אישי, אם אני לא מקפידה, אני משלמת את המחיר. אם אני "חוטאת" בקמח לבן או בסוכרים, חבל על הזמן...ואנחנו לא מדברים בכלל על אוכל חריף או מטוגן, זה הוראות "למתחילים"... בשבילי, עקרונית, כמה שפחות פחמימות יותר טוב, ואם כן, אז רק פחמימות מלאות. (לא בזמן התקף חריף). ירקות מבושלים גם עושים טוב.(חוץ ממשפחת הסולניים והמצליבים). לגבי הטעם, זה דבר אחר... מה שיכול לעזור לך זה תוספי תזונה. אני בעצמי משתמשת בתוספים ואני מרגישה שזה עוזר לי. אני לא מדברת על מולטי-ויטמין, ברזל ו-B12, שוב, זה "למתחילים". הכוונה לנוגדי חמצון,כמו ויטמין C, E סלניום ו"הכוכב" קואנזים Q-10 שהוכחו כיעילים למחלות מעי דלקתיות. (בהודעה שלי מלפני כמה ימים, צירפתי תקציר מאמר בנושא שהתפרסם באתר טובעלייף). האם אתה לוקח תוספי תזונה כלשהם? אומגה 3? משהו אחר? האם במרפאת פאוצ'ים נותנים ייעוץ תזונתי? אשמח לשמוע ממך.