שיהוק/גיהוק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

08/11/2000 | 11:11 | מאת: danit24

שלום רב, סבי אדם מבוגר בן 70 אשר סובל שנים רבות מגיהוק אשר נמשך כמה שעות ומהווה מטרד רב ומציק לו מאוד , הדרך היחידה שבעזרתה נפסק הגיהוק היא הכנסת אצבע עמוק לגרון או אפילו לעיתים מקל דק, דבר הגורם לפציעה בגרונו, אני מניחה. זה נשמע נורא ואין שום דרך להניאו מכך. הוא ביצע את כל הבדיקות האפשריות בבית חולים ולא נמצאה סיבה לבעיה ובטח לא פתרון. האם זו בעיה מוכרת? ואם כן, האם ניתן להסביר בדרך הגיונית את הבעיה ולמצוא לה פתרון ?

11/11/2000 | 17:02 | מאת:

שלום דנית שהוקים הינם למעשה בטוי להתכוצויות ריטמיות של הסרעפת. גורמים לכך גרוי של הסרעפת, הרחבת הקיבה,מסיבות שונות , גידולים במערכת העכול, בבית החזה ובמערכת העצבים המרכזית, הפרעות מטבוליות כגון חוסר במלח (נתרן) בדם. במקרים רבים לא נימצאה סיבה גם לאחר בירור. אני מניח שסבך עבר בירור בכיוונים אלה. קיימים טיפולים תרופתיים ולא תרופתיים לבעיה- יש להתאים את הטיפול בהתיעצות עם מומחה.