חיידק בקיבה ( מע' העיכול)-"סמונלה"

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

08/11/2000 | 07:26 | מאת: סעדון גבי

לבן שלי בן שנה ושמונה חדשים לאחר בדיקת צואה במעבדה נמצא שיש לו חיידק בקיבה שנקרא "סמונלה"(אני מקווה שכתבתי נכון) . הייתי מעוניין לדעת יותר פרטים לגבי החיידק הנ"ל: - מהם דרכי הטיפול ? - האם החיידק כשלעצמו מסוכן לבריאות הילד ? - האם החיידק יכול לפגוע במע' אחרות בגוף ? - האם החיידק מדבק ? - בקיצור להיכנס ללחץ או לא ? E-mail נוספים לתשובה (בעבודה) [email protected] [email protected] ותודה מראש ג.ס

11/11/2000 | 16:38 | מאת:

שלום רב, לא ברור לי מדוע נערכו הבדיקות אצל בנך: האם שלשל? אם כן האם השלשול היה מלווה בחום גבוה? מכל מקום סלמונלה הינו חידק הגורם לזהום במעי בדרך כלל כתוצאה מאכילת מזון מזוהם. לרוב המחלה קלה וחולפת מעצמה והטיפול העקרי מכוון למנוע אובדן נוזלים . במקרים קשים כאשר הבטוי חום גבוה, שלשול קשה מאשפזים ושוקלים מתן אנטיביוטיקה . אם מצבו של הבן כעת תקין יש לעקוב באמצעות בדיקות צואה עד אשר החידק נעלם . קיים סכוי נמוך למצב שבו החידק ממשיך להתקיים במעי מבלי לגרום למחלה - מצב של נשא. במצב זה קיימת סכנה של הדבקה לגבי אנשים בסביבתו. אני מקווה שעד עתה הילד הבריא ודיון זה הינו אקדמי גרידא.