בעיות עיכול מתישות
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
אני קצת חסרת אונים בנוגע לסיפור הזה... לפני כחודש התעוררו אצלי בעיות עיכול , כלומר התכווצויות בבטן העליונה ורגישות בה - שגרמו לתחושה של התעלפות כמעט. גזים מרובים, יציאות לא סדירות ומוזרות, ותחושה של חולשה ואי נוחות. עם הזמן שמתי לב כי כשאני אוכלת דברים קלים לעיכול - כמו אורז, תפו"א, וכו' המצב משתפר, גם קמומיל עזר... אבל המצב לא באמת נפתר.. עשיתי בדיקות דם מקיפות + לחיידק הליקובקטר והכל היה תקין. היום נתן לי הרופא "אנציפלמד" וזה עזר לכמה שעות ואח"כ המצב ממש החמיר - התחילו לי בחילות ותחושה רעה יותר. כך שלא המשכתי לקחת את זה. לפני כשלש שנים חוויתי חוויה דומה, ועשיתי הרבה בדיקות כולל גסטרוסקופיה ולא מצאו לי כלום - זה פשוט עבר אחרי כמה חודשים. אני מאמינה כי מקור הבעיה אינו נפשי, ואני מאוד מודעת לנושא... מה עליי לעשות?? (סליחה על האורך של השאלה...).
אורית יקרה, את מדברת על מצב שנמשך חודש ויותר, וכבר קרה בעבר. כלומר, לא סביר שמדובר במזון מקולקל או זיהום חיידקי שהיה חולף תוך מספר ימים. אבל - קצת קשה (בלשון המעטה) לאבחן באינטרנט בעיות שבדיקות מקיפות נכשלו באבחנתן. האם ערכו לך בדיקות לאלרגיות שונות? האם יתכן שאת פשוט רגישה לחומר כלשהו במזון, או בסביבתך הקרובה? אולי לקחת תרופה כלשהי לאחרונה? אנטיביוטיקה? האם נבדקה האפשרות של רגישות לגלוטן או לחלב? האם פרט לשני מקרים אלה את בדרך כלל בריאה והעיכול שלך תקין? יותר שאלות מתשובות, אני יודעת, אבל לצערי, זה כל מה שיש לי להציע.
טליה, תודה על התשובה המהירה... האם פתאום בגיל 27 אני יכולה לפתח רגישות לגלוטן? והאם יכול להיות שאלה אפיזודות חולפות של רגישות, כמו לפני 3 שנים? במוצרי חלב אני לא נוגעת כבר חודש, אז לא ניראה לי שזה העניין. באופן כללי אני בריאה, אם כי תמיד סובלת מיציאות לא סדירות במיוחד, ונטייה לעצירות - כל הסיפור החל אגב,לאחר ששתיתי כמה ימים ברצף תה שאמור להיות משלשל עדין מאוד וטבעי (שתיתי כוס ביום משך שלושה ימים רצופים)... אולי זה גם קשור?
יש לך כאן את התרופה.
טוב, לא בדוק זה - אבל משהו דומה. מנסיוני אני יכול להגיד לך כך: אם עשית בדיקות ולא גילו שם שום דבר, זה ממש לא אומר שאין לך כלום - ולכן התשובות האלה בבדיקות מעצבנות בערך כמו ההרגשה הפיזית עצמה. זה אומר שהרגישות שיש לך היא לא ויראלית, אלא, אולי (כמו במקרה שלי) רגישות עצבית. ההסבר הסביר ביותר שאני מכיר הוא שהעצבים מתחילים להחלש באמצע שנות העשרים, פחות או יותר, וזה ניכר בעיקר וקודם כל בעצבים בקיבה - שהם הכי רגישים בגוף. מהסיבה הזו סביר להניח שדווקא עכשיו, בגיל 27, פיתחת רגישות לגלוטן, למשל. אני עצמי (וותיקי הפורום כבר מכירם את זה) חיפשתי ואשות פתרון רפואי לבעיה דומה שהייתה לי (ושלפעמים עדיין יש לי) ובסופו של דבר "נאלצתי" ללכת למרפא סיני - תחום שלא הכרתי עד אז כלל - וזאת משום שלא מצאתי כלום ברפואה הרגילה. רק אצל אותו מרפא סיני הצלחתי איכשהו לשפר את מצבי ואת הרגשתי. אם תרצי עוד טיפים, את מוזמנת בכיף לכתוב לי למייל (לא יוצא לי, מבחינה טכנית, להיות הרבה בפורום)