קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

06/11/2000 | 18:28 | מאת: משה

מהי בדיקת קולונוסקופיה?

06/11/2000 | 18:41 | מאת: adi

משה שלום, אני חובשת. אוכל לתת לך מעט מידע על מבוקשך. לפי מה שידוע לי, קולונוסקופיה היא בדיקה שבה מוחדר סיב אופטי לרקטום של החולה, במטרה לראות את המעי הגס והדק. על ההכנות הרופא בוודאי יפרט. יש מעט סיבוכים והעיקרי שבהם הוא חור בדופן המעי. אשמח אם אתה או הרופא, תגיבו. עדי

07/11/2000 | 13:19 | מאת: רון

משה שלום, מדברי עדי משתמע וכנראה לא במתכוון כי הבדיקה מסוכנת אך אני מכיר אישית הרבה אנשים שעברו את הבדיקה ואני בינהם ללא כל בעיות היא אומנם לא נעימה במיוחד אבל לא דבר שאי אפשר לעבור הסיכוי לסיבוכים הוא לא גדול אך כמובן אשמח לקבל פה חוות דעת של רופא. בברכה רון.

22/12/2000 | 23:47 | מאת: duro

משה שלום. אני עברתי כבר כמה בדיקות כנל, ולוהיתי עובר זות פפעם הרשונה, בעיצת הרופא היום כור לא היתי כאן. בפעם הרשונה ניגשתי לבדיקה שיגרתית, והרופא ד"ר שמש שיהיה ברי יעץ לי לעבור את הבדיקה. בזמן הבדיקה גילה לי שיש לי שני פוליפים אחד במיוחד גדול לאחר הכריתה הפולים נישלחים למעבדה לבדיקה האים הם לא סרטנים.המזל היה איתי כך לפחות נאמרלי שלו היו ממתינים אים הבדיקה עוד קצת זמן, הסרטן היה חודר למעין. Duro

08/11/2000 | 09:37 | מאת:

קולונוסקופיה הינה בדיקה המיועדת לבדוק את המעי הגס לכל אורכו ומאפשרת גם סקירה לאורך מספר סנטימטרים גם של המעי הדק הסופי. המכשיר מורכב מצינור גמיש שבעבר היו בו סיבים אופטיים והבודק הסתכל דרך עינית בקצנ המכשיר. המכשירים המודרניים הינם וידאואנדוסקופים כאשר בקצה הצינור הגמיש ממוקמת למעשה מצלמה זעירה והתמונה מתקבלת על מוניטור. משך הבדיקה בין 20-30 דקות ובמהלכה ניתן לבצע גם פעולות טיפוליות כגון כריתת פוליפים ועצירת דמם. במהלך הבדיקה הנבדק חש לחץ (כמו בעת רבוי גזים) עקב האויר המוזרם למעי ותחושה של אי נוחות במיוחד כאשר עוברים פיתולים חדים במעי. כל התחושות האלה מופחתות למינימום עי הפרמדיקציה (''זריקת הטשטוש'') הניתנת לפני תחילת הבדיקה. לא רק שהתחושה מתעמעמת אלא גם הזיכרון לגבי מהלך הבדיקה הינו לרוב קלוש. 2 סיבוכים עיקריים בקולונוסקופיה- ניקוב המעי ודמום- בפחות מ 1% מהמיקרים. רוב הסיבוכים מתרחשים בעקבות פעולה טיפולית והכוונה בעקר לכריתת פוליפים. חשוב לציין שלקולונוסקופיה מוצלחת דרושה הכנה טובה של המעי- במעי לא נקי ניתן לפספס ממצאים חשובים ועל כן יש להקפיד מאוד על הוראות ההכנה.