נשירה

דיון מתוך פורום  השתלות שיער והתקרחות

18/03/2013 | 13:54 | מאת: חי

ד"ר שרון שלום רב, ברצוני לשאול, האם בהפסקת טיפול בפרופסיה, האם הנשירה הופכת לחמורה עוד יותר ממה שהיתה לפני תחילת הטיפול? או שזה בכלל לא משנה, תודה רבה

18/03/2013 | 17:16 | מאת:

חי שלום, שאלתך קשורה גם לגיל, משך השימוש ונטיה גנטית להתקרחות. מכיוון שלא כללת פרטים אלו אנסה לענות באופן כללי. כאשר מפסיקים טיפול בפרופסיה בגיל שבו עדיין מתמשך תהליך הנשירה הגברית, השפעת הטוסטסטרון גוברת ולכן נצפת התגברות של תהליך הנשירה. הנשירה תמשך כל עוד התהליך ההורמונאלי ממשיך ובקצב תואם לנטיה הגנטית. במידה והתהליך ההורמונאלי פסק (בדר"כ מדובר בגילאי 45 ומעלה) לרוב בעקבות הפסקת טיפול תחול נשירה אך היא תהיה מתונה הרבה יותר. נשירה בגילאים אלו לרוב מתקדמת בקצב איטי ולעיתים אף נעצרת לחלוטין. בברכה ד"ר שרון