אלופציה אראטה

דיון מתוך פורום  השתלות שיער והתקרחות

11/12/2013 | 15:53 | מאת: מישהו

שלום יש לי נשירה מהשיער כבר כמה חודשים. ולא מזמן התחילו לנשור קצת שערות מהגבות והריסים . הופיעו לפני כמה חודשים גומות קטנות על הציפורניים כמו חורים עם סיכה והרופאי עור לא יודעים מה יש לי. עשיתי בדיקות שיצאו טובות ולא העלו כלום לרופאים. אני חושב שיש לי אלופציה אראטה לצערי אך השאלה שלי היא האם כמופיעןת גומות בציפורניים זה רק לחולי אלופציה כרונית אלו עם הטוטאליס והאונברסליס או שזה לא קשור? זה ממש מפחיד שזה מה שהולך לקרות לי ואני בדיכאון. תודה מראש

12/12/2013 | 10:06 | מאת:

שלום רב, תהליכים שקשורים לשער אכן עשויים להשפיע גם על הציפורניים משום שמדובר באיבר אחד שמצמיח שער וציפורניים והוא העור שלנו.כמו כן המחלה שצויינה קשה להתמודדות. למרות זאת הייתי ממליצה לך בחום לא לקפוץ למסקנות מלחיצות שיחמירו את המצב ועל אף שהתהליך עשוי להיות מייגע להשען על אבחנת רופא מקצועי בענין זה .