איך מצליחים לראות רק את הטוב

דיון מתוך פורום  חשיבה חיובית ודמיון מודרך

02/12/2012 | 14:10 | מאת: מנחם

זכיתי לבן חכם אבל עם בעית קשב. כל מפגש עימו מתחיל וממשיך בהערות ונזיפות מצידי. לא מצליח לעצור מבעדי להתלונן על מעשיו/אי עשיתו. מבין בשכל שזו לא הדרך אבל בפועל לא מצליח לי לפעול נכון. לעצה וסיוע אודה

מנחם יקר, שאלת שאלה חשובה- כיצד מצליחים לראות רק את הטוב? העניין הוא שחלק מהקיום האנושי הוא באינטגרציה בין הטוב ובין הרע, יש בינהם יחסי כוחות מופלאים שמפרים זה את זה באופן בלתי פוסק. הטוב אינו יכול להתקיים בלי הרע (אם לא יהיה רע, איך נדע מה טוב, הכל ממקום של השוואה בינהם) וכך גם להיפך. היות ושני כוחות אלו מתקיימים יחדיו אצל כל אדם, בכל פעם שנרצה לעשות שימוש באחד מהם, יביא הכוח השני את עוצמתו לתוך הדיאלוג שלנו. לכן נקודת המוצא צריכה להיות הטוב והרע יחדיו. לדעת מהן נקודות הכוח שלו, ומהן נקודות החולשה. האינטואיציה שלי אומרת שהסיבה האמיתית להתנגדויות הללו שלך כלפיו, היא העובדה כי בנך היקר דומה לך מאוד. לפעמים אנו מתוסכלים מהשתקפות של תכונות אופי שלנו שאיננו מצליחים לשנות על הקרובים אלינו, זה עלול להיות מאוד מתסכל. אני ממליצה מאוד בשלב ראשון להקצות זמן איכות קבוע (פעם בשבוע במועד קבוע) ולבלות עם בנך זמן איכות עדיף מחוץ לבית, כזה שאינו קשור במטלות או בנושאי בית ספר. אני חושבת שבזכות עשייה כזו תרד ההתנגדות הפנימית שלך כלפיו, וייחשף בפניך צד אחר שלו, צד מרגש כזה שיעורר אצלך אמפטיה ויביא אתכם לשינוי אמיתי וגדול. אשמח להתעדכן מפעם לפעם כיצד אתם מתקדמים. ישר כוח והמון בהצלחה, לי

03/12/2012 | 21:11 | מאת: מנחם

מנהל פורום חשיבה חיובית ודמיון מודרך