פחדים

דיון מתוך פורום  חשיבה חיובית ודמיון מודרך

05/01/2013 | 00:20 | מאת: אתי

אודה לקבלת ייעוץ והכוונה לנער בן 16, אשר מתלונן על דמות דמיונית שאחת לתקופה מופיע ומפרה את שלוותו. חשוב לציין, שמבחינה חברתית הוא מאוד מקובל ואין כל בעיה. מבחינת לימודית, נער הישגי, מצליח עם ציונים גבוהים. אשמח לקבל סיוע/הכוונה בהקדם.

אתי יקרה, אני מבינה שמדובר בנער נורמטיבי שמשתף את הקרובים לו ביותר בחוויה אישית שמפרה את שלוותו. אחד הדברים הבסיסיים שיוצרים תקשורת ומסוגלים לערוך בירור מקיף, הינו מסגרת של אמון. לכן בראשית המלצתי, אני מבקשת לצאת מנקודת הנחה שהנער דובר אמת ולנהל איתו דיון מקיף מתוך נקודת המוצא הזו. בעבר הלא רחוק, מקובל היה לאבחן מצבים כאלה כלקות נפשית או רגשית. אך כיום, בעקבות אינספור מקרים אמינים שתועדו ברחבי העולם, קיימת הבנה רחבת היקף כי מקרים של תקשורת עם עולמות רוחניים, אכן מסוגלים להתרחש במציאות. לכן, לאחר שתנהלי שיחה תומכת עם הנער, אני ממליצה מאוד לבדוק עימו כיצד הדבר מפר את שלוותו. מנסיוני האישי, דמויות אלו הינן קואופרטיביות (משתפות פעולה) ולכן אם תלמדי אותו לפנות אליהן בנחישות ולבקש שיפסיקו להטריד את מנוחתו, סביר שיהיה שיתוף פעולה. אבל לפני הכל, הייתי מבקשת ממך לשבת עימו ולבקש ממנו תאור מלא של הדמות, כמה שיותר פרטים, יש לי תחושה שהתיאור יציף משהו שיזדהה עם החיים של כולכם. אשמח לשמוע כיצד התקדמתם, מאחלת לכם המון בהצלחה! חודש מלא שמחה וצמיחה! לי

05/10/2013 | 16:39 | מאת: קישי

כלי עזר פסיכולוגי שצעירים יוצרים כחלק מצורך נפשי שנובע מקושי. מהו צריך לדעת מה החבר הדמיוני רוצה ממנו ולהיפך. ומזה להבין מה הקושי במציאות. אין פה לדעתי משהו רוחני לא דיבוק ולא ישויות. זה דמות בעולם הפנימי שמיצגת אוביקט נפשי שקשה לו במציאות.

מנהל פורום חשיבה חיובית ודמיון מודרך