התמודדות

דיון מתוך פורום  חשיבה חיובית ודמיון מודרך

15/12/2012 | 07:55 | מאת: שירמור

שלום.בשלושה חודשים האחרונים אני עוברת משבר בריאותי לא פשוט הן מבחינת הכאבים, הן מבחינת הכוחות הנפשיים שאני משקיעה והן מבחינת חוסר הוודאות לגבי מצבי בעתיד. אני מתקשה לאסוף את עצמי ולחשוב מחשבות חיוביות. אני מתקשה למצוא כוחות פנימיים ומרבה לשאול.. למה זה מגיע לי...? זקוקה לעצה, עזרה איך לעבור תקופה זו ולהתחזק. תודה רבה!

שירמור יקרה, אני מבינה שאת מצוייה בתקופה מורכבת בחייך, ודווקא מתוך הקושי והכאב ניתן לפעמים לצמוח למקומות רמים וגבוהים, מקומות נפלאים של ממש. זה נשמע לא סביר אך בכל פעם זה עובד מחדש. אני מלווה נשים רבות במהלך משבר או מחלה בחייהן ומלמדת אותם את העקרון החשוב הבא: כאשר מתייחסים למצבי מצוקה או למחלות בחיינו כמדרגות לשינוי והעצמה אישית, במקום דברים שצריך להתגבר עליהם, הופכת המצוקה לביניין עצום של שינוי מופלא. כאשר מקנים לכאב או למחלה מעמד כזה, מתרחשת הקלה עצומה בכאב ובהתמודדות. אם מתבוננים בדרך בה פועלת המערכת החיסונית בגוף, מבינים שעל מנת להיות מחוסנים ממחלה מסויימת, עלינו להחשף לחיידק או לוירוס. במצב כזה הגוף בעצמו מפתח את התרופה. כך בדיוק עובדת הנפש. החשיפה עצמה, ההתמודדות עצמה, הם אלו שמביאים את החיסון, את המזור והכוח. חשוב מאוד שבתקופה כזו תהיי מוקפת אהבה סביב, ותאפשרי לסובבים אותך לחזק אותך באהבה. אני ממליצה לשקול ליווי מקצועי במקביל, קבוצתי או פרטני, ברחבי הארץ יש אינספור קבוצות תמיכה נהדרות שיכולות להתאים מאוד לתקופה זו. אני מתפללת שתמצאי את הכוח ואת הדרך, לעשות מתקופה זו מקפצה מופלאה בחייך, שתכבשי מקומות נהדרים וטובים, דרך תובנות חדשות ועמוקות. אני כאן למענך בכל עת ובכל שאלה. שיהיה שבוע מקסים, לי

מנהל פורום חשיבה חיובית ודמיון מודרך