עישון לפני ניתוח מתיחת בטן

דיון מתוך פורום  מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור

14/02/2014 | 15:42 | מאת: דינה

שלום, אני שבוע לפני מתיחת בטן , רציתי לדעת עד כמה זה מזיק אני אני אעשן 2-3 סיגריות ביום ? תודה

שלום דינה עישון סיגריות הינו גורם סיכון משמעותי בכל פרוצדורה רפואית ובכל ניתוח. הוא מעלה מאוד את שכיחותם של סיבוכים רבים כדוגמת דימום בפצע הניתוחי, בצקת ממושכת, הפרעה בריפוי הפצע הניתוחי ואף הצטלקות לא מיטבית. מסיבה זו נהוג לדרוש הפסקת עישון לקראת כל ניתוח ובמיוחד לקראת ניתוחים פלסטיים אסטטיים (שהם לא ניתוחי חובה ומבוצעים מסיבה אסטטית בלבד ולא לצורך רפואי כלשהו). הפסקת העישון הנדרשת היא מלאה (גם סיגריות בודדות מזיקות) וכחודש לפני הניתוח ועוד חודש לאחריו- לתקופת ההחלמה. בהצלחה ד"ר בני מייליק

מנהל פורום מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור