אבדן התחשוה בכף יד שמאל

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

05/01/2007 | 19:25 | מאת: ilan

שלום רב אבי בן 77 לפני למעלה משנתיים עבר ניתוח לב פתוח שכלל החלפת מסתם. יש לו סכרת 150 עד 160 נוטל כדורים נגד סוכר אחד ביום וקומדין לדלול הדם מאז הניתוח שעבר. אבי איבד תחושה כמעט לגמריי בכף היד הימנית קשה לו מאוד לקמץ את היד לאגרוף וכנראה שזה מקרין לכאבים גם בכתף הימנית. סובל מזה כבר 4 חודשים בקירוב. מטופל בפזיוטרפייה שעזרה מעט כולל טיפול באמצעות מכשיר חשמל. עשה בקופ"ח אמבטיית פרפין בכף היד וגם זה עזר מעט. יש בידו צילומים. אשמח לקבל ייעוץ איך ניתן לעזור לו מעבר לרפואה הקובנבציונאלית. תודה מראש אילן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילן טיפול טווינה יסייע מאוד להשבת התחושה ביד, לפתור את הכאבים בכתף וכללית לחזק את הזרוע. במקרים כגון אלו בדרך כלל רואים שינוי מידי ותוך כמה טיפולים אפילו שינוי גדול. לגבי הסוכרת, בעזרת צמחי מרפא ודיקור ניתן לייצב את הערכים ולסייע לאיכות החיים של אביך. חשוב ליידע את המטפל שאביך נוטל קומדין או כל תרופה מדללת דם אחרת מכיוון שבמקרה של טיפול טווינה אגרסיבי עלולות להיווצר המטומות (שטפי דם מקומיים). רפואה שלמה אלי

05/02/2007 | 11:57 | מאת: ירון

לדעתי נטעת במטופל הבטחות מעל למצופה ובחולה זה ( עןד טרם נאמרה האבחנה ) לא צפוי שינוי רב , אם בכלל ובטוח שלא מהיר - בהרדמות היד . הבעיה עם קומדין איננה שטפי דם אלא מתן צמחי מרפא שעשויים שביחד עם הקומדין עשויים לסכן את חיי החולה ככלל אין לנפק צמחים כאשר אין הוכחות ודאיות לגבי בטיחותם בטיפול המשולב . מאידך חולי סכרת עשויים להגיב היטב לויטמינים מסוג בי ובעיקר פירידוקסל 5 פוספט ( ללא סיכון ) בכדי לעזור להשיב לכף היד את התחושה