שליטה בכעס אצל ילדה

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

14/06/2006 | 22:45 | מאת: אביב

שלום, בתי בת 6 , מתקשה מאוד לשלוט על כעסים, לא רגועה, פעלתנית. האם שיאצו יכול לעזור? כיצד? תודה

15/06/2006 | 11:09 | מאת: אלי קרני

שלום אביב טיפול השיאצו הוא טיפול מאוד מרגיע ומטרתו להביא את המטופל לאיזון, אך זהו לא תהליך קצר אלא טיפול ממושך. אני מאוד ממליץ על שיאצו אך לדעתי יש דרך אפילו טובה יותר. ציינת שבתך בת 6 ואני מבין את החשש מאחורי השאלה שלך. אנו חיים בעידן שבוא משרד החינוך דורש מכל הורה, של ילד המוגדר כהיפר אקטיבי, שייתן לילדו ריטלין. תרופה אשר נועדה לנוחיות המורים, אך מהווה התעללות בילד בעל הנפש החופשית הכלואה בגוף ללא יכולת ביטוי בעת השפעתה וגורמת להחמרה של חוסר האיזון על ידי כך שמיד עם תום השפעתה כל הכעס שהצטבר בפנים ולא קבל ביטוי, מתפרץ בחמת זעם פתאומית וגדולה על הדבר הראשון שבוא הילד ניתקל. ההמלצה שלי היא אומנות לחימה. אך לא אצל כל מורה, חשוב שהמורה יעמיק גם בלימוד הפילוסופיה שמאחורי האומנות וכך בנוסף על הפורקן פיזי לעודפי המרץ יקבל הילד גם כלים לשמור על האיזון הפנימי בחיי היום יום כרגע ולמשך כל חייו. אני אברח לרגע מהנושא. הסיבה שעל קופסת הגפרורים יש חומר מחוספס היא ליצור חיכוך, חיכוך זה יוביל לניצוצות, אשר בתורם ידליקו את הגפרור. הכעס הוא בעצם חיכוך הנוצר בין הרגשות והרצון שלנו לבין המציאות הסובבת אותנו ומתפרץ כגפרור שניצת. ככול שהחיכוך גדול יותר, כמות הניצוצות רב יותר ולכן צריך לתת ביטוי ובטחון לילד ושוב אני חוזר לאומנות הלחימה. לאחר תקופה של אימונים הילד מרגיש בטוח יותר ביכולתו להגן על עצמו מהסביבה, רמת העוינות שלה יורדת, יש פחות חיכוך, הילד רגוע יותר ויכול להשתמש בעודף האנרגיה שלו בצורה יצירתית במקום הרסנית. יש לי בשבילך שם של מורה שמלמד בתל אביב. שאת שמו קבלתי עם המלצה חמה מהמורה שלי לשעבר. במידה ואתה לא מהאזור שבוא הוא מלמד (תל אביב) אני בטוח שהוא ידע לקשר אותך עם מורה אחר באזור מגוריך. סם סטולר: 050-7912676 דבר נוסף שכדאי לעשות, הוא לבדוק האם לילדה יש איזה שהוא צורך בלתי מסופק מבחינה רגשית, אותו, אתם ההורים תוכלו לספק. ילדים והאמת גם מבוגרים עושים דבריםרבים ולא הגיוניים בכדי לזכות במעט צומת לב. בהצלחה אלי

15/06/2006 | 20:27 | מאת: אביב

תודה רבה על התשובה המעמיקה והמהירה, בהחלט עזרת בכיוון החשיבה. לגבי עצתך בנושא אמנות הלחימה: חשבתי על כך בעבר אך הזהירו אותי כי פעמים רבות ילדים אלו הופכים דווקא לאלימים, כביכול נותנים להם לגיטימציה להכות. אולי לא כל סוג של אמנות לחימה מומלץ? אני ניסיתי אז ג'ודו? אולי יש לך המלצה טובה יותר? בנוסף המקום בו בררתי היה מאוד תחרותי והשגי והיה לי קשה להתחבר אליו. אנני גרה בת"א אך אם תנחה אותי לגבי סוג אמנות הלחימה ומה נדרש ממורה טוב אחפש כאן מקום כזה. לגבי השיאצו אני מבינה כי בכל מקרה זה דבר חיובי, נכון? תודה רבה.

מנהל פורום שיאצו וטווינה