שאלה

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

11/06/2006 | 21:23 | מאת: דורון

עקב כאבי גב מותני ופיברומיאלגיה נשלחתי לדיקור לחיזוק מערכת החיסון ושיכוך כאב בפגשיה הראשונה לפני שהחדיר את המחטים הוא לחץ חזק עם האצבע על החוליות העליונות דווקא וזה ממש כאב ורק אז שם את המחטים ולשאלתי למה לחץ ענה כדי שיאתר את החוליות האם זה טיבעי הלחיצות והכאבים ?יכול להיגרם נזק בגב? האם לבעיות שלי עדיף דיקור או שיאצו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורון פיברומיאלגיה מוגדרת ברפואה סינית כתקיעות של אנרגיה ודם ומשויכת לתפקוד לקוי של הכבד מבחינה אנרגטית. ברפואה הסינית לכל איבר משויכים תפקודים שונים בגוף. בין תפקידיו של הכבד נופלת האחריות על שליטה בגידים וברצועות וזרימה חלקה של אנרגיה ודם בגוף. כאשר יש רגשות אשר לא באים לידי ביטוי (בייחוד כעס מודחק) תפקוד הכבד יפגע. הביטויים לפגיעה מבחינה אנרגטית של הכבד הם רבים, שניים מהם הם תקיעות של אנרגיה ודם באזור ספציפי או בכל הגוף והשני, פגיעה באלסטיות של הגידים והרצועות. המטרה של מטפל הדיקור בעת טיפול בפיברומיאלגיה היא כפולה. הראשונה והקבועה בכל טיפול היא הנעת דם ואנרגיה ושיפור האלסטיות של הגידים והרצועות והשנייה היא מציאת וטיפול בשורש הבעיה אשר משתנה בין מטופל למטופל. הסיבה ללחיצת המטפל שלך על החוליות, כפי שהוא הסביר לך, היא למצוא את החוליות או ליתר דיוק למצוא את הרווחים שבניהן מכיוון שנקודות הדיקור לאורך הגב נחות במרווחים הבין חולייתם ולצידיהם. במקרים רבים קשה לזהות חלק מהרווחים עקב הצירות הרווח או שרירים בין חולייתם תפוסים. יכול להיות שבמקרה שלך הוא התקשה במציאתם ולכן לחץ חזק במעט. לגבי הרגישות שחשת בעת הלחיצות אין לי הסבר, יכולות להיות סיבות רבות לכך. לגבי נזק, אני מאמין שמטפל מוסמך בדיקור יודע את הגבול ושלא נשקפת סכנה. אני ממליץ לך להמשיך עם דיקור ולבקש מהמטפל שלך להוסיף גם טווינא או שיאצו לאחר הדיקור עם עדיפות לטווינא, מהסיבה הפשוטה שטווינא הוא טיפול ממוקד להנעת דם תקוע באזור ספציפי. רפואה שלמה אלי