מספר שאלות

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

18/05/2006 | 17:09 | מאת: אליאן

שלום, יש לי מספר שאלות... 1.האם שיאצו יכול לעזור במקרים של הפרעות אכילה? 2.האם השיאצו יכול לעזור גם במקרים של שכמות תפוסות מאוד (עד כדי כאב כשאני צוחקת!) 3.האם עפ"י הרפואה הסינית ייתכן קשר בין השניים?! 4.כיצד אני מוצאת מטפל טוב באזור השרון?! תודה רבה יום טוב

19/05/2006 | 10:13 | מאת: אלי קרני

שלום אליאן האם שיאצו יכול לסייע לבעיות של הפרעות אכילה? כן האם שיאצו יכול לטפל בבעיות של שכמות תפוסות? כן האם יש קשר בין השניים? יש אפשרות, אך אני לא יכול לדעת בוודאות ללא תשאול מעמיק או הבחנת הבטן של השיאצו. אני אסביר: אפשרות ראשונה: אחת החלוקות של הרפואה הסינית היא עלפי אלמנטים. אחד מאלמנטים אלו הוא אלמנט האדמה אשר אליו משויכים הקיבה והטחול. אחת התופעות במקרה של חוסר איזון באלמנט זה היא המכלול של הפרעות האכילה. בנוסף, כל איבר בגוף אחראי על מערכת אחרת, השרירים נופלים תחת שליטתו של הטחול ולכן חוסר איזון באלמנט האדמה יכול לגרום לשתי בעיות אלו. אך זוהי האפשרות הפחות סבירה. אפשרות שנייה: הכבד אשר משויך לאלמנט העץ אחראי על תנועה חלקה של אנרגיה בגוף ושל רגשות. במידה ויש הפרעה רגשית פעילות הכבד נפגעת ובין היתר יש הפרעה בתנועה הסדירה של האנרגיה ולאורך זמן עלולה להיווצר גם הפרעה בזרימת הדם (מכיוון שהאנרגיה היא שמסייעת לתנועת הדם בגוף) והשרירים יהפכו לנוקשים וכואבים. בנוסף הגידים והרצועות נופלים תחת שליטתו של הכבד יהיו גמישים פחות ויהוו גורם מחמיר לכאב. לגבי הפרעות אכילה אשר נובעות מרקע של הפרעה רגשית אני לא צריך להסביר, כל אדם היום מכיר בהקשר. ישנן אפשרויות נוספות למקור התופעות, אך בכל מקרה אני ממליץ לך בחום על שיאצו. לגבי מטפל באזור השרון אני לא יכול לסייע לך, לא עולה לי שם לראש. תשאלי חברים ותוודאי שהמטפל למד הצורה מסודרת ויש לו ניסיון. רפואה שלמה אלי

מנהל פורום שיאצו וטווינה