במה שיאצו מסייע יעיל ומוכח לשחרור מטראומות?

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

21/03/2006 | 00:31 | מאת: נפגעת תקיפה מינית

עלי לציין כי חוויתי מספר טיפולי שיאצו שהשיגו שחרור רגעי ותראפויטי מיידי(כמו לאחר מסאג') ולא למעלה מכך! ואני מעוניינת לדעת האם סדרת טיפולי שיאצו וכמה דרוש על מנת לסייע, להועיל ולרפאות מבעיות פוסט-טראומטיות? אני מטופלת שיחתית בשיטה פסיכודנאמית אך מערכת החיסונית שלי בכשל טוטאלי וכל שני וחמישי אני חולה בשפעת אקוטית שמשתקת אותי כליל נוסף לפוסטראומה שמקננן בי ולדכאון הדיסטימי- מטה לחמי ולירידה החדה בכושרי המנטלי(לא הרציונלי לא הקוגנטיבי ולא האמוציונלי רק המנטלי!). מה המלצתך לטיפול במגוון בעיותי?

21/03/2006 | 23:42 | מאת: אלי קרני

שלום לך טיפול לבעיה שמקורה בטראומה נפשית הוא תהליך לא קצר. הלוואי ויכולתי להגדיר כמה טיפולים נחוצים לפתור כל בעיה, אך מניסיוני עם טראומות על רקע נפשי ידוע לי שנדרש טיפול מתמשך. בניגוד למטופל שעיקר תלונתו היא על רקע פיזיולוגי, עיקר השיפור בבעיות על רקע נפשי/מנטאלי נובע מעבודה אישית של המטופל, כאשר המטפל משמש כמסגרת אשר תומכת ומכוונת בדרך. כפי שאת יודעת מניסיונך, בעקבות טראומה נפשית הגוף והנפש יוצאים מאיזון. טיפול השיאצו עוזר לגוף להיזכר כיצד תפקד לפני האירוע, אך ישנם רבדים שונים בכל פגיעה ולכן יש הקלה זמנית בלבד ושוב המצב מחמיר. לאורך זמן הטיפול יחדור לרבדים העמוקים יותר ויסייע לך למצוא את האיזון מחדש, להתגבר על חוויה הטראומתית ולשוב למסלול חיים רגיל. שיאצו הוא ללא ספק בחירה טובה בשבילך מכיוון שמעבר לאפקט הטיפולי שבוא הוא גם יסייע לך לבנות את האמון בזולת דרך חווית המגע. לגבי צנונים חוזרים ונשנים. השיאצו יכול לסייע, אך אינו מספיק בגפו. אני הייתי ממליץ להוסיף גם צמחי מרפא עקב יעילותם במקרים של חולשת המערכת החיסונית. במידה והחולשה הייתה לפני התקיפה ישנה פורמולה בסיסית ויעילה מאוד אשר כל רופא סיני מכיר. במידה והפגיעה במערכת החיסונית נגרמה בעקבות התקיפה המקרה יותר מורכב אך בהחלט ניתן לפיתרון. לפרטים נוספים על צמחי המרפא את מוזמנת לפנות אלי (קליק על השם שלי יוביל אותך לפרטי, כולל מספר הטלפון) רפואה שלמה אלי

מנהל פורום שיאצו וטווינה