כיצד מגע יכול לעשות ....?

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

01/10/2002 | 18:45 | מאת: ליאור

השאלה שלי למומחים: כיצד מגע ? כלומר שיאצו - יכול להשפיעה על הפן הנפשי (רגשי) של בן אדם ועוד לטווח של כמה יומים כלומר לא רק לשעה שעתיים אחרי הטיפול ואני מתכוון בעיקר להורדת מתחים כלומר איך שאני רואה את זה אם אתה מוריד למישהו מתחים היום - זה לא אומר שמחר הוא יהיה רגוע

02/10/2002 | 06:51 | מאת: אריה א.

שאלתך טובה , אך קשה לענות במספר שורות. תלמיד בשיאצו לומד חודשים כדי לקבל תשובה לשאלתך. בגוף האדם יש אנרגיה. אותה אנרגיה זורמת בגוף דרך מסלולים הידועים למטפל שיאצו. כאשר נמצאים במתח יש חסימה בערוץ האנרגטי ואז מתקבלים נוסף להרגשה המתוחה גם כאבים. לדוגמה יש אנשים שכאשר הם מתוחים ה הם מקבלים כאבי בטן, כאבי ראש, שרירים נתפסים וכו'. דוגמה נוספת אם אתה מאוד עצוב ונמנע מלבכות, אז אתה מרגיש הרגשה של גולה החונקת אותך בגרון. מטפל שיאצו משחרר את המתח בגוף של אדם מתוח ע"י לחיצה באיברים, בערוצים אנרגטים, בשרירים ועוד וכל זאת כדי שתהיה זרימת דם תקינה לאיברים. בתהליך של אותה הרפיה נוצר רוגע בגוף ומתחילה להיות זרימת דם בצורה תקינה לכל האיברים. כמו כן מלמדים את המטופל, אילו שינויים הוא צריך לבצע באורח החיים על מנת שלא תחזור אליו אותה בעיה ממה שהוא סובל (במקרה שלך מתח). אם תסגל לעצמך אורח חיים חדש לאחר הטיפול לאחר הנחיה של המטפל לא תסבול מבעיתך, ואם לא .......אף אחד לא יצליח לעזור לך, אם לא תהיה מעוניין לעזור לעצמך. זאת תשובה לשאלתך לכמה זמן יעיל הטיפול. המצב דומה לאדם הסובל מכאבי ראש ואינו שותה מים. לאחר הטיפול יעברו כאבי ראש ולאחר מכן האדם יקבל הדרכה שיש צורך לשתות מים כל יום בכמות מסוימת כדי שכאבי הראש לא יחזרו. אם האדם ימשיך באותו אורח חיים שהיה לו קודם ולא ישתה מים אז הוא ימשיך לסבול ושום טיפול לא יעזור לו. מקווה שעזרתי מעט בהבנה. אריה א.

02/10/2002 | 22:56 | מאת: ירון גולני

ליאור שלום הגוף שלך, ואתה ביחד איתו, לומדים במהלך הטיפול. זה לא קורה מיד, זהו תהליך שיכול לארוך מספר טיפולים, אך לאט לאט, לומדים אתה וגופך, להשתחרר מדפוסים ולשחר חסימות היוצרות התקעויות של אנרגיה (צ'י) ובאות לידי ביטוי בצורות שונות של מתח בגוף. לאורך זמן קורה מעין תהליך לימודי, הדורש גם תרגול בחיי היומיום, המסייע להתגבר על מתח וחרדה ובכך באופן ישיר ועקיף, משפר את איכות חיינו. בברכה ירון

מנהל פורום שיאצו וטווינה