תוצאת בדיקת רנטגן + נימול קל

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

19/02/2004 | 14:00 | מאת: משה

שלום, להלן לשון תוצאת בדיקת רנטגן לחוליות הצוואר שלי: "ישור של לורדוזיס צווארית עם לורדוזיס הפוכה ב C3-C5. שינויים ספונדילותיים קלים בצורת זיזים אחוריים קטנים בעיקר ב- C3 - C6 עם הנמכה קלה של מרווחים בין חולייתים באספקט האחורי באזור. שינויים ניווניים קלים במפרקים האונקו-וורטברליים". רקע: אני בן 28 בעל בריאות כללית טובה. לאחרונה (חצי שנה) אני סובל מנימול קל בזרת יד ימין ובאצבע הסמוכה לה. צמד בדיקות EMG שנערכו נמצאו תקינות. התחושה למגע ביד ימין שונה מזו של יד שמאל. אני סובל מעקצוצים לא נעימים בשתי כפות הידיים, בחודש האחרון, בפרט בשעות הבוקר. ידיי בעלות גוון צהבהב. לציין, עברתי ניתוח לאיחוי הסחוס בכתפי הימנית עקב פריקות חוזרות, הייתי מעורב בתאונת טרקטורון בגיל 18 בה רק נחבלתי קלות ואני רוכב הרבה על אופניי הנהדרים. אני מעוניין להשיב את התחושה לידי הימנית ובנוסף להבין את ממצאי צילום הרנטגן הנ"ל. הרופא ששלח אותי לבדיקה הזו הביע חוסר שביעות רצון מתוצאתה אך לא הסביר לי בכלל משמעותה. אודה לתשובתך, משה.

01/03/2004 | 21:51 | מאת: ירון גולני

משה שלום אני מפרש את דברי הרופאים כך: "כנראה שמשהו לוחץ לך על העצב, אין לנו כל כך מושג מה זה, וגם לא מה לעשות עם זה (למעט שיכוך כאב)" לא נעים אבל זאת המציאות. קשה לחוות דעה מקצועית מתוצאת הצילום בלבד. אני ממליץ לך לגשת להיבדק ולקבל טיפול על ידי מטפל מוסמך באחד המקצועות: דיקור, שיאצו, טווינה, כירופרקטיקה. בהצלחה ירון

מנהל פורום שיאצו וטווינה