כליות דיספלסטיות ותוספים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

09/10/2016 | 16:30 | מאת: אפרת כהן

שלום רב בני בן 5 שוקל 11.5 ילד עם כליות דיספלסטיות ואוטיזם.ברצוני לתת לו 2 כפיות שמן המפ ביום.מחקרים מלמדים ששמן זה עוזר מאוד לילדים עם אוטיזם בשיפור הזיכרון הקשב הקשר עין ועוד. הדיאטנית בשניידר אמרה שמבחינה אין בעיה לתת לו את השמן. רציתי לדעת מבחינה רפואית האם זה בסדר לתת לו את השמן? רצוי לציין שבני אינו נוטל שום תרופות.מצבו יציב והקראטנין עומד על 0.56 תקופה ארוכה. בברכה אפרת

כפי שציינתי בתשובתי הקודמת לאותה שאלה מעדיפה להימנע משימוש בתכשירים שאין ניסיון איתם בנוכחות הפרעה בתפקוד הכליתי. לפי המשקל נראה שמדובר בילדון קטן במיוחד לגילו כך שיתכן שגם גובהו נמוך במידה משמעותית בהשוואה לבני גילו. לפיכך רמת קראטינין 0.56מג% עלולה לבטא הפרעה משמעותית יותר בתפקוד הכליתי. לפיכך נדרשת זהירות יתירה בשימוש בכל תכשיר או תרופה חדשה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים