דלקת בדרכי השתן???

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

11/07/2016 | 18:44 | מאת: נופר

שלום רב בתי בת שנתיים וחודשיים מיום חמישי עלה חום בבדיקת שתן כללית יש לויקוציטים 250 וכמו כן עדות לכדוריות אדומות וחלבון ללא ניטריטים. יש לציין שלא נלקח שתן סטרילי. בתרבית יצא פלורה מעורבת. יש לציין שהרופא נתן הוראה להמשיך טיפול אנטיביוטי מחמת הספק. כמו כן הילדה גם עם דלקת בעין וצינון כך שקשה לדעת ממה באמת נוצר החום. אשמח לדעתך בברכה ותודה

כפי שציינת בעצמך לא ניתן להסיק מסקנה חד משמעית אם כן או לא עברה זיהום בדרכי שתן במיוחד לאור תשובת תרבית השתן. הכי חשוב לוודא שהיא מבריאה - חום חולף, מתנהגת רגיל וכו. היתי ממשיכה לנהוג בערנת לגבי אירועים חוזרים של חום ובודקת שתן כללית בכל מקרה- שתן משקית. בשלב ראשון אם בשתן כללית יש סימני דלקת ואין מקור אחר לחום לבצע בדיקת שתן כללית ותרבית מקטטר לפני שמתחילים טיפול. אם אין חום ניתן לבצע בדיקת שתן כללית ותרבית עם ניקוי יסודי של האזור ובתנאי שהשקית לא מודבקת יותר מ20 דקות ובכל מקרה השתן שנאסף בשקית בזמן קצוב זה מועבר מיד לכוסית סטריילית ומשם לתרבית

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים