חלבון בשתן לאחר אימון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/06/2016 | 21:13 | מאת: סבטלנה

שלום. בבדיקה שיגרתית גילו אצל בן שלי (בן11) חלבון בשתן(987).בus הכל תקין.הרופא שלח לעשות בדיקת שתן נוספת כאשר בן שלי 48שעות היה ללא כל פעילות ספורטיבית. (הבן שלי מאוד אקטיבי ומתאמן בכדורסל 3פעמים בשבוע). בבדיקה ללא מאמץ החלבון היה תקין. השאלה מה עושים? האם אסור לשחק?

זה פיזיולוגי(לא חולני) שיהיה חלבון בשתן אחרי מאמץ גופני קשה. לא ברור ממה שאת כותבת באיזה מאמץ מדובר. ודאי שיכול להמשיך לשחק. לגבי פעילות גופנית תחרותית אם עוסק בכך כל הזמן חשוב לעקוב שוב ושוב אחר כמות החלבון שמפריש אחרי 24-48 שעות מנוחה ולעקוב

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים