המטוריה מקרוסקופית מעל שנה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/06/2016 | 15:49 | מאת: טליה

היי רציתי לדעת מה הטיפול? הילדה בת חמש ומצואו כל בדיקת שתן דם בשתן,כבר מעל שנה. בדקנו גם בבני המשפחה ולא נמצא המטוריה. הילדה גם אובחן עם רפלוקוס דרגה 3 בכליה שמואל.עברנו הזרקת דופלקס לפני חודש.יש לציין שכבר שלוש פעמים הילדה הייתה עם חום וזיהומים בשתן.

את מתארת שתי בעיות שונות : אחת של זיהומים בדרכי שתן והשניה של המטוריה. הן לא בהכרח קשורות. לא ברור אם שלשת הזיהומים שאת מתארת היו אחרי הדפלוקס. אמנם ידוע שגם תיקון רפלוקס אינו מבטיח בהכרח הפסקת הזיהומים. יש גורמים נוספים כמו עצירות, התאפקות תלועים שיכולים לתרום לכך וחשוב למגר או לטפל בהם כדי שהזיהומים ייפסקו. לגבי הדם בשתן צריך לבצע את כל הבדיקות שמקובלות והן תקינות אז נשארים עם מה שמכונה המטוריה פירה שנגרמת מ"מסננת כליתית דקה" ושקיימת ב 1% מהאוכלוסיה . בהקשא זה חשוב לוודא שאין חלבון בשתן ולחץ הדם תקין והתפקוד הכליתית תקין. ולהיות במעקב נפרולוגי אך אם זאת האבחנה המהלך שפיר לחלוטין

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים