בירור לגבי בדיקות שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

12/05/2016 | 17:28 | מאת: דקלה

בתי לאחר בדיקות שתן גילו לה אוקסלאטים++ מה זה אומר בתודה האם

אוקסלאטים הם חומרים שנוצרים ממטבוליזם הגוף ומופרשים בשתן. ךעיתים זה קשור לצריכה מוגברת של ויטאמין C ולעיתים על רקע מחלות מעיים שמפריעות לספיגת שומנים ולעיתים קיימת נטיה גנטית להפריש אוקסלאטים במכמות מוגברת בשתן. מדובר בחמרים מאד לא מסיסים ולכן במצבים אלו יש נטיה לפתח אבני כליה. בשלב ראון שווה לחזור על בדיקת שתן כולל התיחסות למדדים נוספים כולל ריוז השתן נוכחות דם או חלבון בשתן וכדאי לברר גם סיפור משפחתי של אבני כליה. אם הממצא יחזור על עצמו כדאי לבצע איסוף שתן של 24שעות על מנת לבדוק הפרששה יומית של אוקסלאטים אך גם - במקביל- של קראטינין סין חומצה אורית וגם ציטראט וגם נתרן ולהתיעץ עם נפרווג . כדאי גם לבצע אולטראסאונד כליות ומערכת שתן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים