כליה אגנית בסקירה ראשונה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/05/2016 | 13:16 | מאת: רותם

שלום, בסקירה ראשונה בשבוע 17 נמצאה כליה ימנית אגנית וגם מוקד אקוגני בחדר ימין (מין העובר זכר). עכשיו אני נמצאת בשבוע 19 ואתמול עשיתי מי שפיר לקבלת צ'יפ גנטי. אני בת 34 וזהו הריון שלישי, שני הקודמים תקינים לחלוטין. אני מודאגת מהמשמעות לגבי כליה כזו, האם יכולים להיות סיבוכים בעתיד? בעוד שבוע יש לי סקירה מורחבת לאזור שלפוחית השתן והכליות. האם יש מקרים בהם ניתנה המלצה לבצע הפלה? בתודה מראש

כליה אגנית יכולה אך כמובן לא חייבת להיות כליה פחות מפותחת ולכן עם תפקוד יותר ירוד ולכן חשוב יהיה לעקוב במהלך ההיריון שהכליה השניה שכן נמצאת במיקום הנכון תקינה. בכל מקרה מומלץ לקבל יעוץ מסודר מנפרולוג ילדים

24/08/2023 | 10:58 | מאת: נעמה

היי, אני עם אותה אבחנה.. אשמח שנדבר אם תראי את ההודעה.

24/08/2023 | 17:53 | מאת: ד"ר רוקסנה קלפר

רצוי לשבת עם כל התוצאות כולל של הסקירה המורחבת , לקבל הסבר בהתאם לממצאים לפני שדנים בהחלטות הרות גורל כפי שאת מעלה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים