תוצאות אולטר' שלפוחית השתן ש תינוקת בת חודש וחצי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

24/03/2016 | 17:35 | מאת: שרון

שלום, בבדיקת אולט' בהריון קרה פעם אחת ששלפוחית השתן של העוברית לא התרוקנה, ולכן ליתר בטחון הומלץ לערוך אולטר' לתינוקת בגיל חודש וחצי. להלן התוצאות, אודה להסבר בסיסי מה הן אומרות. מה המשמעות של גודש בכיליה וכן הלאה. תודה מראש!! כליה ימנית – ציר אורך 0.3 ס"מ הודגם גודש קל של אגן הכליה במנח רוחב עד 3.0 ס"מ אין עדות לאבנים, פרנכימה שמורה. כליה שמאלית– ציר אורך 0.3 ס"מ ,הודגם גודש קל של אגן הכליה במנח רוחב עד 3.2 ס"מ אין עדות לאבנים, פרנכימה שמורה. כיס השתן – בקיבולת 0..3 סמ"ק, לאחר המתנה ממושכת , התינוקת התרוקנה, שארית כ- 03.3 סמ"ק .

חלק מהתוצאות שאת מעבירה אינן מועתקות טוב.כך שהיה רצוי לערוך יעעוץ מסודר עם נפרולוג ילדים לא רוק עם התוצאות המודפסות אלא גם עם ה CD של הבדיקה שבוצעה וגם לקרות את התינוקת בדוק אותה איך היא צומחת וגם לשמוע מספר פרטים לגבי הלידה משקל הלידה ועוד מדדים מההריון

27/03/2016 | 11:44 | מאת: שרון

שקבלתי והעתקתי אחד לאחד. אכן קבלתי גם דיסק וקבעתי תור לנפרולוג ילדים, אך התור הוא בעוד חודש וחצי, ואני קצת מודאגת. התינוקת נולדה בשבוע 38 באמצעות זירוז כיון שהיו שתי ירידות דופק במהלך בדיקת מוניטור שגרתית. היא נולדה במשקל 2,400. שני ילדיי הגדולים נולדו במשקלים דומים, ואפילו אני. אודה לך אם תוכלי לשפוך מעט אור? למשל, מה המשמעות של גודש באגן הכליה? האם הכיליה רחבה מהרגיל ומה ההשלכה של זה? תודה רבה מראש! שרון

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים