סכרת תפלה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

13/03/2016 | 02:01 | מאת: שלום

שלום רב, יש לי סכרת תפלה תורשתי מולד. משתמשת במינירין, בעבר השתמשתי בצינורית לאף והיום במשאף, נוכחתי לדעת שיש גם כדורים. ברצוני לשאול איך זה עובד עם הכדורים? כי כרגע אני לוקחת מינירין לפי הצורך ( מרגישה צמא מוגבר שההשפעה חולפת) והזמנים בין לקיחת התרופה משתנים.. כל פעם זה משפיע אחרת בסביבות ה7-12 שעות.. האם את הכדורים גם לוקחים לפי הצורך? או בשעות קבועות? כי חשבתי שבגלל שזה פאף אז אולי הבפיגה שונה מפעם לפעם וכן גם הכמות שיוצאת ואולי בכדור ההשפעה זהה בכל פעם.. תודה מראש

הכדורים יעילים ופעולתם מספיק ממשוכת ויציבה. מאחר ובסוג זה של סכרת תפלה מדובר בבעיה הורמונלית (חסר של הורמון ADH שמופרש מיותרת המוח) המעקב והטיפול נמצא בתחום האנדוקרינולוגים ואני ממליצה שתתיעצי איתם לגבי המעבר מתרסיס לכדורים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים