כליות קטנות והרבה שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

07/03/2016 | 20:30 | מאת: הלל

שלום רב, יש לי ילד מתוקי בן 4.5ילד מיוחד עם אוטיזם ועיכוב התפתחותי.לקטן יש כליות דיספלסטיות.נמצא במעקב קבוע ומבחינת הכליות מתפקד בסדר גמור ללא תרופות.בעבר ראו שיש לו רפלוקס בדרכי השתן.אבל מאז שנולד לא סבל מדלקות. בגן החליטו לנסות לגמול מטיטול.הילד לא מדבר ורמת ההבנה אינה ממש ברורה עד הסוף.כבר 3 שבועות בגמילה מטיטול...ועושה המון פיפי....כלומר כל 15 שעה יש לו פיפי לא בכמות גדולה...יש ימים שאפילו יותר....האם יש קשר לכליות הקטנות??? אנא עזרתכם.

כליות קטנות דיספלסטיות כפי שהוגדרו לפי הדווח שלך בהחלט יכולות להיות חסרות יכולת ריכוז טובה של השתן ולכן כמויות השתן גדולות בהשוואה לילד רגיל ולכן להקשות על תהליך הגמילה. בנוסף ערפלוקס משלפוחית השתן לכיוון הכליות במידה והוא בדרגת חומרה גבוהה יכול ל"העמיס" עך תפקוד כיס השתן ולכן לגרום לצורך בהתרוקנות כפולה כדי להגיע להתרוקנות מלאה של הכיס. היה רצוי לבצע בדיקת שתן כללית שתכלול גם מדד של ריכוז שתן(משקל סגולי או אוסמולריות) וגם לוודא שאין הפעם לראושנה דלקת בשתן(לויקוציטים+ צמיחת חידק) וגם לחזור על אולטראסאונד כולל הערכת נפח מקסימלי של כיס השתן וגם שארית שתן אחרי השתנה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים