הרחבת אגני כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/12/2015 | 15:54 | מאת: אבאלה

תינוקת תאומה (לא זהה), נולדה בשבוע 36, במשקל 2 קילו. בגיל 3 חודשים ושבוע בוצעה בדיקת אולטרסאונד כליות לצורכי ביקורת שגרתית (ללא רקע של תסמינים). ממצאי הבדיקה: שתי הכליות במיקום, מבנה ומרקם תקין. אזורי האדרנלים תקינים. כליה ימין 4.73 ס"מ עם הרחבת האגן הכליתי לכדי 0.6x0.4 ס"מ כליה שמאל 4.76 ס"מ עם הרחבת האגן הכליתי לכדי 0.7x0.7 ס"מ האם נדרש טיפול או מעקב ? האם נדרש ביקור אצל נפרולוג ? מה הסיכונים, אם יש כאלו ? לצורך הצטרפות לביטוח פרטי נדרש לדווח על הממצא. האם ניתן לומר שמדובר בממצא ללא סיכונים מהותיים (כדי למנוע החרגות ותוספות תשלום) ? תודה

29/12/2015 | 08:16 | מאת: אבאלה

בבדיקה כיס השתן הודגם עם מעט שתן.

מומלץ מעקב נפרולוג ומעקב אחר סימני זיהום בדרכי שתן. הממצאים שאת מתארת יכולים להיות חקל משלב ההבשלה של דרכי שתן ונדרש מעקב כפי שציינתי לעיל. במידה ואין זיהומים בדרכי שתן בהמשך המעקב יש סבירות שהממצא ילך יפחת עם הגיל

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים