מינרין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

14/12/2015 | 21:32 | מאת: ד

שלום רב.בן 10שנים. מקבל בחודש האחרון מינרין לטיפול בהרטבת לילה. בבדיקות מעבדה נמצא חריגה בתפקודי כליות. אוראה גבוה מהנורמהurea55 קריאטניןנמוך0.59 וuric acidנמוך3.12 האם יש קשר לטיפול במינרין לבין תוצאות חריגות אלו בבדיקת הדם? האם כדאי להפסיק לתת הטיפול במינרין עד לבדיקת אורולוג?

תפקוד הכליות נראה תקין לפי הקראטינין- לא צוין הגובה של הילד אך זה נראה בטווח התקין לגיל. אוראה גבוהה יכולה להיות על רקע זה שאוכל יותר חלבון ? לא קשור למינירין. לגבי החומצה האורית - זה לא נראה בעיה. רצוי בכל מקרה לחזור על הבדיקות האלו לא בצום ולא אחרי מחלה ויראלית ולהיות בקשר גם עם נפרולוג כולל בדיקת שתן כללית+ משקל סגולי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים