כליה עם ציסטה אצל עובר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

24/11/2015 | 06:12 | מאת: נטי

שלום רב, אני גרה כרגע בחוץ לארץ. בת 32,ללא בעיות כליות ידועות, בעלי בן 35(ללא בעיות ידועות). הריון שני,אחרי ילד בריא,כרגע בהריון 20+1. באולטסרסאונד נמצא משהו שנורא הפחיד אותי: right kidney multicystics with largest cyst 6 mm.Both kidneys appeared echogenic,renal arteries present on colour doppler.bladder appeared within normal limits. כמות מי שפיר בגדר הנורמה. השאלה: האם עם אבחנה כזאת יש סיכוי שיוולד ילד עם לפחות כליה אחת בריאה או שהפרוגנוזה לא טובה? הם רוצים להמשיך לעקוב אחרי המצב ואני כבר ביקשתי הפסקת הריון כי אם יש בעיה בשני הכליות (אחת עם ציסטות והכליה השניה מעט בהירה) אז אני מבינה שזה ממש גרוע. אשמח לקבל את דעתך.

מומלץ לגבי נושאים כבדי משקל שכאלו להגיע ליעוץ טרום לידתי עם כל תוצאות המעקב של אולטראסאונד ולקבל הסבר מעמיק וברור על הנושא. לא מתאים ליעוץ או חוות דעת במסגרת הפורום

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים