חלבון בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/11/2015 | 09:21 | מאת: קירה

שלום. אני אמא לנערה בן 17. לצורך קביעת פרופיל לצבא לפני גיוס - נעשתה בדיקת שתן. חלבון היה גבוע 1500 .פנינו לרופת ילדים למעקב. עשינו אולטרסאונד ,איסוף שתן 24 שעות וכמובן בדיקות דם ( לתיפקוד כליות ) כל התוצאות תקינות ואין לנו שום תלונות מבחינת בריאותי .( חלבון עדיין מאוד גבוה ) האם צריך להמשיך בידקות ואיזה ?

במידה וכל בדיקות הדם בסדר ובשתן אין דבר פרט לחלבון וגם לחץ הדם תקין והנערה בריאה הסיבה השכיחה ביותר היא ORTHOSTATIC PROTEINURIA אותה ניתן להוכיח בבדיקת שתן ראשון של בוקר אחרי שכיבה של שעתיים בערב, התרוקנות משתן ושוב שינה -שכיבה עד הבוקר ואז לשלוח רק את השתן הראשון של בוקר- אם בשתן של בוקר שנשלח בתנאים כאלו אין כלל חלבון זאת האבחנה והיא מצב שכיח בגיל הזה אך טעון מעקב נפרולוגי. צריך לוודא שאכן זה המצב וחובת ההוכחה תלויה. כמו כן לוודא שבמיקרוסקופיה אין שום סימני דלקת או דם בתשן וגם שאכן נשלחו כל הבדיקות הסרולוגיות. כאמור המעקב מאד חשוב ומומלץ אצל נפרולוג ילדים

20/12/2015 | 15:37 | מאת: קירה

שלום. לאחר בדיקות איסוף שתן 24 שעות ( יום ולילה בנפרד )אתגלה שאין אבדל משמעותי . עדיין פרוטיין גבוה 1.2-1.4 .ללא דם. יש לציין שלחץ דם תקין, משקל - תשקין. אין צלקות . מאוד דואג נקראת גיוס . טרם לא מצליחים לקבוע פרופיל לנערה .

בהחלט מומלץ להגיע לנפרולוג ולקבל יעוץ מסודר יחד עם כל הבדיקות שבוצעו ולקבל המלצות להשלמת הברור

ראי בבקשה תשובה קודמת לאותה פניה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים