מיפוי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/09/2015 | 19:03 | מאת: יעל ברק

שלום רב, הבת שלי אמורה לעבור מיפוי כליות ביום ראשון הקרוב. היא בת 4.5 חודשים. חוששת שלא תרדם במהלך הבדיקה וכל הזמן תנסה לזוז. עתידה לעבור את הבדיקה באיכילוב. האם כדאי לבצע בהרדמה? כיצד עליי להכין אותה לבדיקה? אני מאד חוששת ומפחדת אז אשמח להרגעה קלה מצידכם. תודה מראש!

מיפוי כליות מתבצע בלי הרדמה ואין צורך בהרדמה ממש- נהוג לתת ססירופ טריכלונם שגורם לנמנום וזה מספיק. כדי למנוע תזוזה מוגזזמת מהנבדק נהוג לקשור אות הילד למיטה שעליו לשכב בזמן שהמכשיר שנמצא מעלין- שהוא גלאי קרינה שקורא את כמות הקרינה שנקלטת ובהמשך נעלמת מכל כליה- קורא את התוצאות. זה נשמע מפחיד אך זה מכאיב לילד כלל כי מדובר במעין חגורות רחבות שרק מרסנות אותו מלבצע תנועות גדולות מדי. רצוי שתאכל רגיל לפני הבדיקה שלפחות מבחינה זאת לא יתווסף אי שקט. במידה אינך בהיריון תוכלי לעמוד לידה ולדבר איתה וזה מרגיע את התינוק.בתלות בסוג המיפוי משך כל הבדיקה כ 20-25 דקות . אם התמונה לא ברורה הטכנאים יקראו לכם להסתכלות נוספות כעבור 20 דקות נוספות. מאמינה שתעברו את זה בשלום כי באמת אין בזה שום סיכון ממשי וגם אי הנוחות רחוקה מלהיות משמעותית

30/09/2015 | 05:01 | מאת: יעל

תודה על התשובה המפורטת. את הסירופ נותנים לכל ילד? אני לא אהיה נוכחת בבדיקה אלא בעלי כי אני נורא חוששת מהתגובה של הילדה (ולא רוצה להלחיץ אותה יותר). הרופא המטפל אמר שיש לשים לה קטטר, האם תוכלי לשער מאיזו סיבה?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים